Gadgets & Cadeaus

Helemaal gek van gamen? Tips voor de optimale gameruimte!

Ben jij een fanatiek gamer en verwacht je dit nog jaren te zijn? Dan zal je misschien wel geïnteresseerd zijn in het maken van een optimale gameruimte met een hele vette gaming setup. Tegenwoordig is dit zeker mogelijk want er zijn vele mooie game artikelen te krijgen die je niet kan geloven! Wil je meer weten? Lees dan verder, want hier zijn enkele mooie tips gegeven voor jouw game room.

Welke ruimte kies je?

Het begint allemaal met een keuze maken waar de gameruimte moet komen. Kies je bijvoorbeeld voor een mooie plek op zolder, in de kelder of heb je misschien nog een andere mooie ruimte over? Dit zal natuurlijk aan jouw voorkeuren liggen, maar het is wel goed om met bepaalde zaken rekening te houden als je een keuze gaat maken. Ten eerste moet je kijken op welke plek het internet het beste is en waar je zoveel mogelijk apparaten kwijt kan. Het internet is zeer belangrijk, want online kan je niet leuk spelen als het steeds hapert of wegvalt. Je kan kiezen om wifiversterkers aan te schaffen en te plaatsen, maar over het algemeen is het beter om voor een ethernetkabel te kiezen.

Ten tweede is het goed om te kiezen voor een plek waar ook de mogelijkheid is tot frisse lucht. Je zal veel uren in de gameruimte maken en dan is het wel zo lekker om af en toe even een raampje open te kunnen doen. Dit is goed voor de concentratie, maar ook voor de spullen die je hebt staan.

Ten derde moet de gameruimte groot genoeg zijn om verschillende gaming artikelen kwijt te kunnen. Natuurlijk denk je dan aan de gaming set-up, maar misschien wil je ook wel andere decoratieobjecten of spullen kwijt.

Tot slot moet je een ruimte kiezen waar je andere minder tot last bent. Gamen kan nogal luidruchtig zijn en andere mensen in het huis of misschien de buren kunnen daar last van hebben. Kies er daarom voor om een ruimte te zoeken die een beetje afgelegen is of maak gebruik van geluidsisolatie panelen voor aan de wand.

Dit kan niet ontbreken in de gaming set-up!

De ruimte is belangrijk, maar de gaming set-up is nog veel belangrijker. Om optimaal te kunnen genieten van het gamen en om ook beter te worden is het goed om een investering te doen in de set-up. Zo heb je een groot bureau nodig voor alle gaming apparatuur en heb je een lekkere zit plek  nodig, want hier ga je veel uren op maken. Het beste kan je ervoor kiezen om een gaming bureau en een gaming stoel aan te schaffen. De normale bureaus en bureaustoelen zijn op zich prima, maar deze gaming meubels zijn speciaal gemaakt voor mensen die vele uren achter hun gaming console zitten. Je kan deze gaming meubels in veel standen verstellen en op lange termijn kan dit ook als preventie worden gezien van gezondheidsklachten door gamen.

De zitplaats en de plaats voor de apparatuur is van belang, maar beeld en geluid zijn misschien nog wel belangrijker. Een fout die door verschillende gamers wordt gemaakt is dat een groot scherm altijd beter is omdat dat je meer ziet. In de praktijk blijkt dat professionele gamers geen grote schermen gebruiken voor het gamen, maar vooral kijken naar de reactiesnelheid. Een compact scherm met een reactietijd van onder de 2 milliseconde is waar gamers naar op zoek zijn. Bij de reactiesnelheid hoort ook de verversingssnelheid en deze moet eigenlijk ook minimaal 60 Hz zijn.

Om beter te worden in verschillende games is het van belang om te zorgen voor goed geluid. Een geluidsinstallatie wordt afgeraden en je kan beter een headset of koptelefoon aanschaffen. Op die manier hoor je zelf beter het geluid en ben je ook andere niet tot last.

Voeg decoratie toe!

De essentiële onderdelen zijn besproken, maar om de gaming ruimte helemaal af te maken is het ook leuk om decoratie en andere spulletjes toe te voegen. Zo kan je denken aan mooie sfeerverlichting aan de muur of voor de gaming set-up of kan je denken aan verschillende rekwisieten van je favoriete game, film of idool. Door de gameruimte aan te kleden met deze items zorg je voor echt je eigen plek en een plek waar je met vol plezier naar toe kan. Ook is het goed om je achtergrond mooi in te richten als je wilt gaan streamen en je gaming activiteiten wilt uitzenden.

Geef een reactie

Inline
Inline