EchtemannenMannenzaken

Heeft het zin om een verbroken relatie te lijmen?

Een verbroken relatie kan tot zowel mentale als fysieke problemen leiden. Het is belangrijk om het hoofd koel te houden en na te denken over een manier waarop je het hoofd koel houdt. Afleiding is daarvoor het toverwoord. Eerst een aantal tips om afgeleid te raken, daarna gaan we in op de vraag ‘Heeft het zin om een verbroken relatie te lijmen’.

Een gebroken hart

Iedereen kijkt op zijn eigen manier naar een verbroken relatie. Toch is het belangrijk om er echt even bij stil te staan, zeker als om een meerjarige relatie ging. Na een verbroken relatie ben je neerslachtig en kan het zo zijn dat je in een depressie belandt. Ook kan het als een bevrijding voelen en komt de verwerking wellicht later. Afhankelijk van jouw relatie en de manier waarop je emotionele gebeurtenissen verwerkt, komt er een reactie die bij je past.

Wat doe je na een verbroken relatie?

Hoe krijg ik mijn ex terug?

Na een verbroken relatie is het belangrijk om eerst even tot jezelf te komen. Dit doe je door rust te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Pak een oude hobby op, kies voor voldoende lichamelijke beweging en denk na over de manier waarop je eet. Ook is het belangrijke om flink te investeren in sociale contacten. Bezoek vrienden die je een tijdje niet gezien hebt en start een gesprek met mensen die je nog niet kent. Al dit soorten zaken zijn belangrijk na het verbreken van een relatie. Dit soort afleiding is goed voor je en geeft lucht om weer naar de toekomst te kijken. Ook ontstaat er op deze manier ruimte voor een nieuwe relatie of kun je overwegen om jouw verbroken relatie nieuw leven in te blazen.

vrienden opzoeken

Na een periode van bezinking kun je heroverwegen

Als je tijd voor jezelf neemt, lukt het beter om te reflecteren en kun je jouw volgende stappen bepalen. In sommige gevallen kan het goed zijn om bij je ex terug te gaan. Zeker als jullie het samen weer zien zitten en er echt iets veranderd is. Zo kan het door omstandigheden zo zijn dat jullie elkaar onvoldoende liefde geven. Vaak staat dit in verbinding met iemand die een ernstige ziekte krijgt, het overlijden van één van jullie ouders of een andere ingrijpende gebeurtenis. Door omstandigheden kan het zo zijn dat jullie relatie hier niet tegen bestemd was. Is er veel ruzie geweest? Waren er terugkerende patronen waar nooit verbetering in zat? Of is het vlammetje uitgedoofd? Dan is de kans klein dat het weer goedkomt. Op dat moment is het belangrijk om tot een zekere berusting te komen en kun je jezelf langzaam voorbereiden op een eventuele nieuwe relatie. Toch kan het ook dan nog goedkomen, neem na een periode van berusting jullie eigen besluit. Alleen op deze manier weet je zeker dat je het juiste pad kiest.

Geef een reactie

Inline
Inline