EchtemannenMannenzaken

Handige tips voor productief thuiswerken

Nog steeds is het advies om zoveel mogelijk thuis te werken. Hoewel het minder gezellig is, heeft thuiswerken ook veel voordelen. Waarschijnlijk ben je flexibeler en kun je beter je tijd indelen. Ook kun je ongestoord doorwerken aan die naderende deadlines. Een ander bijkomend voordeel is: geen reistijd meer of in lange files staan. Dat betekent dat je meer tijd voor andere dingen over houdt. Echter, thuiswerken is alleen prettig als je de beschikking hebt over een fijn kantoor, de juiste spullen en vereiste kantoorartikelen. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Bekijk onze tips! 

Clean Desk policy

Heb jij de luxe van een aparte werkkamer in huis of moet je het doen met een laptop aan de keukentafel? In beide gevallen is het belangrijk dat je werkplek ook echt de plek is waar je aan het werk bent. Met andere woorden: alles dat voor afleiding kan zorgen, moet uit het zicht verdwijnen. Een nette en opgeruimde werkplek zorgt namelijk voor een ‘opgeruimd’ hoofd. Zo kun jij optimaal presteren!

Benodigde middelen aanwezig?

Gefocust te werk gaan, wordt echter een stuk lastiger zonder de juiste kantoorartikelen of andere hulpmiddelen. Als jij je werkdag begint met het zoeken naar die ene pen, stapeltje post-its of schrijfblok, verspil je telkens kostbare tijd. Haal daarom een voorraad kantoorbenodigdheden in huis en leg deze op een vaste plek. Zo weet je direct de benodigde spullen te vinden en kun je met een vliegende start je dag beginnen!

Handige gadgets

Misschien krijg je van je werkgever budget om je werkplek thuis in te richten. Gebruik dat potje en investeer in een ergonomische stoel, schaf een tweede monitor en toetsenbord aan en zorg dat jij kunt printen, scannen en kopiëren. Zodra je niet meer op kantoor kunt printen, merk je namelijk pas hoe erg je die laserprinter of inkjet printer mist. Dan wordt het ineens een hele uitdaging om snel een document te scannen, een rapportage te printen of een werkstuk af te drukken voor de kinderen. Investeer dus in een goede  all-in-one printer voor thuis, zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Creatief in de weer

Heb je alle middelen in huis om effectief en productief te kunnen werken? Kijk dan eens om je heen. Wat zie je? Is dit een plek waar je de hele dag comfortabel je ding kunt doen, of komen de muren na enkele minuten al op je af? Als dit laatste het geval is, bedenk dan hoe de ruimte anders kunt indelen of inrichten. Een likje verf maakt al een enorm verschil, net als wat decoratie aan de muur. Ook planten kunnen zorgen voor meer rust en doen een hoop qua aankleding. Als je hier echt een project van wil maken, kun je zelfs aan de slag met mood boards. Blader door woonmagazines en ga op zoek naar de stijl die bij jou past. De volgende stap is een bezoekje aan de woonboulevard en voor je het weet, zit jij achter je pc of laptop in een volledig gerestylde kamer.

Met plezier aan het werk

Of het nu nieuwe kleding is, een nieuwe fiets of een nieuw schilderij. Nieuwe dingen zijn leuk! Dat geldt ook voor de werkplek in je eigen huis! Nu je in een comfortabele omgeving zit met de juiste inrichting, gadgets en kantoorartikelen, ben je verzekerd van productieve werkdagen!

Geef een reactie

Inline
Inline