EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Handige tips voor het inrichten van een leeshoek

De zomer is alweer bijna voorbij en met de wintermaanden voor de deur is het natuurlijk leuk om een gezellige en knusse leeshoek in huis te hebben. Een leeshoek is een ruimte waarin je in alle rust kunt genieten van een leuk tijdschrift, de krant of een goed boek. Maar hoe maak je nou een leeshoek waar je graag bent? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Kies een ruimte

Voordat je gaat zoeken naar leuke meubels voor in de zithoek, moet je eerst een ruimte zoeken waarin je een leeshoek wilt maken. Komt de leeshoek in de hoek van de woonkamer? In de veranda? Of toch ergens op een bovenverdieping? Kies een locatie waar je de rust en ruimte hebt om je eigen plekje te creëren.

Boekenkast

Vanzelfsprekend kan een boekenkast niet ontbreken in een leeshoekje. Je moet de boeken toch ergens kwijt. Of je moet gebruik maken van een e-reader, dan is een boekenkast natuurlijk overbodig. Een boekenkast ziet er sfeervol uit en is gewoon erg handig. Als je een boek zoekt kan je hem zo uit de kast pakken, zonder dat je eerst de hele zolder hoeft af te zoeken.

Comfortabele zitplek

Een leeshoek kan niet zonder een comfortabele stoel of zitzak. Het succes van de leeshoek staat of valt met een comfortabele zitplaats. Het moet een zitplaats zijn waar je urenlang kunt lezen zonder last te krijgen van kriebels of stijfheid. Hou je van fauteuils? Kies dan een comfortabele stoel waar je heerlijk in kunt zitten.

Bijzettafeltje

Bij een leeshoek kan een bijzettafeltje niet ontbreken. Z’n tafeltje is enorm handig om je hapje, drankje, boek of telefoon even kwijt te kunnen. Kies voor een bijzettafeltje waar je vanaf je zitplaats gemakkelijk bij kan. Let daarom op de hoogte van het tafeltje. Op www.bijzettafel.nl vindt je een ruim assortiment aan bijzettafels in verschillende kleuren, vormen en maten.

Verlichting

Een adequate verlichting mag niet ontbreken in een leesruimte. Zeker tijdens de donkere maanden kan je niet zonder een goed afgestelde verlichting. Niks is zo vervelend als het moeten turen naar het boek als het wat donkerder wordt. Kies daarom voor een hoge lamp, bij voorkeur een die boven in het boek schijnt.

De perfecte leeshoek

Bij het inrichten van een leeshoek begin je vaak met de basis, vervolgens ga je de ruimte na verloop van tijd naar eigen smaak inrichten. Zo maak je de ruimte vanzelf persoonlijker met rondslingerende boeken, leuke accessoires, een plaid of andere spullen die je graag in je leeshoek hebt.

Geef een reactie

Inline
Inline