EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Handige kampeertips voor beginners

Je eigen vuurtje maken om heerlijke stukken vlees op te braden en vervolgens met een biertje in je hand te genieten van die heerlijke vleeslucht voor je tent. Kamperen:  de manier om even te ontsnappen van de werkelijkheid en je mannelijke instinct de vrije loop te laten. Toch? Of sta jij urenlang met twee lucifers tegen elkaar aan te strijken en is je vuur nooit warm genoeg om ook maar een marshmallow op te roosteren? Ondertussen waait je tent weg omdat je er toch te weinig haringen in had geslagen. Hoog tijd voor wat handige kampeertips om het kampeerleven in stijl tegemoet te gaan! In dit artikel lees je makkelijk uitvoerbare en handige kampeertips, zodat je in het vervolg nooit meer het doelwit van plagerijen hoeft te zijn. Lees je mee?

Handige kampeertips: een plekje zoeken voor je tent

Bij het zoeken van plekje voor je tent is het belangrijk om je eerst te richten op onze handige kampeertips. Wist je bijvoorbeeld dat je je tent nooit onder een boom of struik op moet zetten? Dit in tegenstelling tot wat veel mensen denken. We zoeken immers snel naar een semi beschut plekje om het eventuele wateroverlast tot het minimum te beperken. Toch zal je onder een boom veel sneller last hebben van natuurlijk geweld. Ook uit een boom vallen druppels en als er onweer is kan je beter niet bij een hoog object staan. Onder een struik je tent opzetten is ook geen verstandige keuze. Zo loop je het risico op overlast door insecten, zoals teken. Maar waar moet je hem dan wel neerzetten? Één van de handigste kampeertips die wij geleerd hebben is dat je de tent het beste met de achterkant naar het westen kan zetten. Dit omdat de wind hier het vaakst vandaan komt. Zo voorkom je het meeste wateroverlast zonder dat je een beschut plekje moet zoeken.

Handige kampeertips voor het koken in de buitenlucht

Koken in de buitenlucht kan niet ontbreken bij het ultieme kampeergevoel. Maar dan moet je wel weten hoe je dat doet. Zorg er allereerst voor dat je handige kampeertips met betrekking tot het koken opzoekt. Daarnaast is het belangrijk om makkelijke recepten op te zoeken. Ga niet direct voor iets hoog culinairs, dat is helemaal niet nodig en juist dat makkelijke eten hoort bij het ultieme kampeergevoel. Zorg er uiteraard wel voor dat je de ingrediënten al in huis haalt voordat je je trip start.

Geef een reactie

Inline
Inline