Mannenzaken

Google ranking: wat is het en hoe werkt het? 

Google ranking: dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het werk van SEO-specialisten en online marketeers. Dit is immers waar het allemaal om draait. Zonder hoge positie in de Google Ranking ook geen succesvolle online marketingstrategie. Voor ondernemers klinkt het soms een beetje als abracadabra. Praten over online marketing is belangrijk, maar wanneer je hier zelf weinig verstand van hebt, klinken al deze termen je wellicht ietwat vreemd in de oren. Want wat is Google Ranking nu precies en hoe werkt het? En waarom is Google Ranking zo belangrijk bij het genereren van hogere bezoekersaantallen en daarmee uiteindelijk ook een hogere omzet voor jouw bedrijf? Dit alles lees je in dit artikel. 

Wat is Google Ranking precies? 

Opvallend genoeg praten veel website-eigenaren over hoger scoren in Google, maar beseffen ze niet dat ze hiermee ook een betere Google Ranking bedoelen. Google Ranking staat namelijk voor de positie die bepaalde webpagina’s scoren in de zoekresultaten. Hierbij kan je scoren op verschillende zoektermen. Hoe relevanter de zoekterm voor jouw bedrijf en website, hoe groter de kans dat dit tot meer potentiële klanten zal leiden. Wanneer jij op verschillende zoektermen de eerste plaats hebt bereikt in de Google ranking, zal dit wellicht zelfs tot ruim zestig procent meer bezoekers leiden. Mensen zijn immers sneller geneigd om op sites te klikken die bovenaan hun zoekresultaten eindigen. Doorklikken naar volgende pagina’s is er vaak niet bij.

Daarom is het ook zo belangrijk om hoog te scoren in de Google Ranking. Hoe hoger de positie, hoe meer bezoekersaantallen en hoe hoger de omzet van jouw bedrijf uiteindelijk zal zijn. Naamsbekendheid vergaren en beter zichtbaar zijn is essentieel voor een succesvol bedrijf. 

Welke dingen zijn van invloed op Google Ranking?

Google ranking is dus uitermate belangrijk bij het verbeteren van de vindbaarheid van jouw website Maar hoe zorg je er nu voor dat je jouw Google Ranking in één klap een stuk verbeterd? Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn. We hebben de grootste factoren voor je op een rijtje gezet: 

  • Linkbuilding is tegenwoordig uitermate belangrijk bij het verbeteren van de Google Ranking van jouw website. Hierbij is het wel belangrijk om de juiste vorm van linkbuilding toe te passen. Want hoewel linkbuilding van grote invloed kan zijn, kunnen er ook misstappen worden gemaakt met enorme gevolgen van dien. Wanneer Google jouw manier van linkbuilding bijvoorbeeld als spam bestempeld, dan kan dit jouw Google Ranking in één klap laten instorten. Hierdoor is al het harde werk tot nu toe teniet gedaan. Daarom is het belangrijk om vakmensen in te schakelen die de linkbuilding van jouw site voor je op kunnen pakken. Zo weet je zeker dat dit op de juiste manier wordt gedaan.  
  • De bounce rate. Dit is wellicht een ietwat onbekende term, maar wel ontzettend belangrijk. Hiermee wordt bedoeld in hoeverre jij relevante content aan de bezoekers kunt leveren. Een hoge bounce rate betekent dat mensen wel klikken op jouw website, simpelweg omdat deze hoger in Google terecht is gekomen, maar dat ze ook weer net zo snel wegklikken. Dit is voor Google een teken dat de informatie niet relevant genoeg is, wat weer kan resulteren in een lagere Google Ranking. 

Geef een reactie

Inline
Inline