EchtemannenMannenzaken

De goedkoopste energieleverancier

Ben je op zoek naar de goedkoopste energieleverancier? Er is niet één aanbieder die altijd het goedkoopste is. De goedkoopste energieleverancier vind je door energie te vergelijken. De leverancier van energie staat bovenaan de vergelijker. Afhankelijk van jouw energiegebruik staat er regelmatig een andere aanbieder bovenaan.

Wie levert de goedkoopste energie?

Helaas is er niet één energieleverancier te noemen die het voordeligst is. Dit is namelijk geheel afhankelijk van de situatie. Hoeveel energie verbruik je? En in welke regio? Doordat het verbruik verschillend is kan er niet één aanbieder als goedkoopst beschouwd worden. Op de jaarrekening van je huidige energiemaatschappij kan je zien wat het verbruik het afgelopen jaar is geweest. Door het verbruik en de regio in te vullen bij een vergelijker kan je veel kosten besparen. Neem dus de tijd om energiebedrijven te vergelijken. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar met een online energievergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier.

goedkoopste stroom

Goedkoopste leverancier vinden? Onze tips!

Het vinden van de goedkoopste energiemaatschappij is nog niet zo makkelijk als dat je misschien zou denken. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Lees hieronder waar je op moet letten bij het overstappen naar een nieuwe energieleverancier.

Stroom en gas bij dezelfde leverancier

Veel overstap aanbiedingen zijn alleen geldig als je stroom en gas afneemt bij de desbetreffende leverancier. Het is dus verstandig om beide af te sluiten bij dezelfde maatschappij. Bij problemen heb je dan ook één aanspreekpunt wat natuurlijk fijn is en voorkomt dat maatschappijen bij problemen naar elkaar wijzen. Ook scheelt het administratie.

Houdt rekening met de opzegvergoeding

Overstappen terwijl je nog voor bepaalde tijd een energiecontract hebt kan je veel geld kosten. Dit komt door de opzegvergoeding. Wil je overstappen? Check dan altijd hoe het zit met de opzegvergoeding van je huidige contract om een boete te voorkomen. Deze boetes kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Het is dus verstandig om hier goed naar te kijken.

geld besparen

Zoek naar tijdelijke aanbiedingen

Zeker in het najaar gaan veel energiemaatschappijen de concurrentie met elkaar aan en staan energievergelijkers vol met tijdelijke aanbiedingen voor nieuwe klanten. Als je wilt overstappen kan het dus veel geld besparen om te zoeken naar tijdelijke aanbiedingen. Bij acties kan de korting oplopen tot wel honderden euro’s per jaar.

Energietarief; vast of variabel?

Bij het vergelijken van energiepakketten heb je de keuze uit een vast of variabel tarief. Bij een vast tarief kies je ervoor om de gehele contractduur de energieprijs van dat moment te betalen. Dit zorgt voor zekerheid, maar kan ook duurder uitpakken dan een variabel energietarief. Is het de verwachting dat de prijzen binnenkort zullen verlagen? Dan bespaar je geld door te kiezen voor een variabel energietarief.

Jaarlijks overstappen

Eenmaal overgestapt heb je vaak al tientallen of zelfs honderden euro’s bespaart op energiekosten. Veel consumenten vergeten dat het zelfde trucje het jaar erop opnieuw voor veel besparing kan zorgen. Wij adviseren dan ook om te blijven overstappen van energieleverancier. Op deze manier behaal je de maximale besparing op energiekosten.

Geef een reactie

Inline
Inline