AlgemeenMannenzaken

De ideale vloer voor als je niet van schoonmaken houdt

Net als de meeste mannen houd je er waarschijnlijk niet van veel schoon te maken. Het is daarom verstandig om je woning zo in te richten dat je niet veel schoon hoeft te maken. Een van de manieren waarop je dat heel snel voor elkaar krijgt is door een gietvloer aan te brengen. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden is dit een vloer die gegoten wordt in plaats van gelegd. Dit betekent dat je een geheel naadloze ondergrond hebt die tientallen jaren lang mee kan gaan. Je hebt daardoor nooit meer de rommel van het aanbrengen van een nieuwe vloer en je kan de ondergrond zonder al te veel werk goed schoonhouden.

Bron: coatingvloer.nl

Waarom een gietvloer weinig onderhoud vergt

Je vraagt je waarschijnlijk af, waarom is een gietvloer dan een stuk eenvoudiger schoon te maken dan andere soorten vloeren? Dit heeft een belangrijke oorzaak. Een gietvloer wordt geheel naadloos aangebracht, dit betekent dat vuil geen kans heeft om zich te nestelen tussen naden, groeven en randen, iets wat bij traditionele soorten vloeren vaak voor veel ergernissen zorgt. De gietvloer is bovendien geheel egaal waardoor meerdere ruimtes in één keer gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden.

Gietvloer is extra hygiënisch

Hou je ervan om je woning schoon te houden maar wil je er niet al te veel moeite voor doen? Dan is de gietvloer de ideale oplossing. Deze ondergrond is niet alleen eenvoudig schoon te houden. Omdat de vloer waterdicht is, is de gietvloer ook nog eens een stuk hygiënischer dan andere soorten vloeren. Dit komt omdat al het vuil eenvoudig op te ruimen is, hierdoor hoef je de gietvloer alleen af en toe te stofzuigen en een dweil er overheen te halen. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen beschikbaar maar het is niet per se noodzakelijk om deze te gebruiken. Een dweil met lauw warm water is al voldoende om je gegoten vloeren weer te laten glanzen.

Schakel een specialist in om je vloer te renoveren

Ben jij overtuigt en zie je het wel zitten om een vloer in huis te halen die weinig schoonmaakwerk vergt? Je kan zelf aan de slag met het gieten van een vloer maar we moeten zeggen dat het een vrij complex proces is waar je wel enige kennis van moet hebben om het in één keer goed te doen. Schakel daarom een specialist in, vraagt de gietvloer prijs op en oriënteer je op de juiste soort gietvloer. En maak je geen zorgen, na het aanbrengen van de vloer wordt alles ook weer netjes opgeruimd zodat jij dit niet hoeft te doen.

Geef een reactie

Inline
Inline