EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Gereedschap voor elke klus – musthaves voor de beginnende klusser

Je kent het wel: je komt thuis na een harde dag werken en je partner stapt op je af en geeft je een lange lijst klusjes. Veel van die klussen vragen toch om enige kennis en het juiste gereedschap. Jij, gezegend met je 2 linkerhanden, staat vervolgens uren te prutsen tijdens het ophangen van een simpele lamp en verzekert jezelf dat dit de volgende keren niet meer gebeurd. Of je nu gezegend bent met 2 linkerhanden of dolgraag klust, er zijn diverse gereedschappen die je gewoon in huis moet hebben om de klus te klaren. Geen idee hoe jij je gereedschapskist kunt vullen? Lees dan gauw verder.

Accuboormachine

De accuboormachine is onze persoonlijke favoriet. Niet alleen voor doorgewinterde klussers is deze boor een must, maar ook voor beginnende klussers en thuis doe-het-zelvers. Met een accuboormachine boor je gemakkelijk gaten in elke muur. Ideaal om dat ene mooie schilderij op te hangen of om je favoriete foto’s een plekje te geven. Het voordeel van een accuboormachine is dat hij geheel draadloos werkt. We raden wel aan om voor een kwalitatieve boormachine te kiezen, zoals de Makita accuboormachine, zodat je zeker bent van de levensduur en efficiëntie.

makita boor

Hamer

Wat is een klusser zonder hamer? Natuurlijk helemaal niks! Je zal deze grote vriend vaker gebruiken dan je denkt. Misschien zint de lege ruimte boven je eettafel je wel niet. Tijd om dan een lijstje op te hangen! Maar dan is een hamer toch echt wel enorm handig! De zoektocht naar een hamer is niet moeilijk: loop een willekeurige bouwmarkt in en je krijgt een heel scala met hamers te zien. Wij raden aan om te kiezen voor een klauwhamer. Door de vorm van de hamer is het ook zeer gemakkelijk om kromme spijkers en schroefjes te verwijderen. Hierdoor volstaat deze hamer bijna voor elke klus.

Schroevendraaiers

Ook schroevendraaiers zijn een item die niet mogen ontbreken in ieders huis en gereedschapskist. Deze handige dingen komen vrijwel bij elke klus van pas. En niet alleen bij klussen in huis, maar ook als je bijvoorbeeld een apparaat van batterijen wilt voorzien. Zorg dat je altijd een schroevendraaierset in huis hebt met verschillende maten en koppen, zo grijp je nooit mis.

Schroevendraaier

Rolmaat

Een rolmaat misstaat in geen enkel huishouden, zelfs als je de kleinste klusjes aan iemand anders overlaat. Misschien ben je wel een fan van het verkopen van meubels of accessoires. Het is dan uiteraard wel handig dat je de maten weet en daarbij komt de rolmaat heel goed van pas! Of je bent juist iemand die samen met je partner continue het huis omgooit en nieuwe meubels en bijzondere gadgets aanschaft. Dan is het weer handig om te weten hoe groot de ruimte is om te voorkomen dat je een miskoop begaat!

Assortimentdoos met schroeven, spijkers en pluggen

Om elke klus te klaren is het natuurlijk wel handig als je hier de juiste materialen voor hebt. Steeds op en neer naar het bouwcentrum voor spijkers, schroeven en pluggen is ook geen optie en bovendien nog een stuk duurder ook. Kies daarom voor een assortimentdoos, zodat je altijd een brede collectie tot je beschikking hebt.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een goed beeld welk gereedschap er niet in je gereedschapskist mag ontbreken. Heel veel klusplezier gewenst.

Geef een reactie

Inline
Inline