EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Flos: design lampen met een stoere uitstraling

Het belangrijkste onderdeel van een interieur is de verlichting. Dit terwijl we daar eigenlijk pas als laatste aan denken. Gek eigenlijk. De reden hiervoor is duidelijk: er zijn zoveel ontzettend leuke interieurstijlen dat onze aandacht geheel uitgaat naar het opknappen en vernieuwen van onze meubels en accessoires. Dat we ook met de verlichting heel veel kunnen doen is vaak niet geheel duidelijk. Maar wat is een woonkamer zonder prachtige staande lamp? Wat is een slaapkamer zonder functionele nachtlampjes? Precies! Zonder verlichting is het niet mogelijk om ons interieur helemaal af te maken. Maar hoe kies je de juiste verlichting? Onze voorkeur gaat uit naar design merken. Flos is een zeer populair merk in de Benelux en heeft design lampen in alle soorten en maten. Opvallend voor de lampen van Flos is dat ze stuk voor stuk beschikken over een unieke uitstraling. Zo heb je zeer robuuste en stoere lampen, maar ook stijlvolle en chique lampen. In dit artikel vertellen we je iets meer over dit merk en leggen we uit hoe jij je woning die stoere finishing touch kunt geven.

flos design lamp

Flos: Italiaanse roots

Flos is voor het eerst opgericht in 1962 en behoort daarmee ook tot de wat oudere merken op het gebied van verlichting. Dit merk zag het licht door een Italiaanse familie met een passie voor lampen. Bijzonder aan dit merk is dat ze zich niet vastgepind hebben aan een specifieke stijl. Ze hebben niet alleen zeer hippe en stoere modellen in hun collectie, maar ook de wat klassiekere lampen. Tevens werken ze dag in dag uit met bekende Italiaanse ontwerpers en halen ze zelfs ontwerpers van buitenaf in hun bedrijf om met nieuwe ideeën te komen. Het is dan ook niet voor niets dat dit merk bekend staat om hun verrassende ontwerpen.

flos lamp

Stoer design in jouw woning halen

Als je dol bent op een stoere uitstraling in je woning, is het belangrijk om te werken met robuuste materialen en stoere kleuren. Ook verlichting kan hierbij helpen. We raden altijd aan om te kijken naar design verlichting, zodat je er zeker van bent dat je te maken hebt met goede kwaliteit en goedkoop geen duurkoop hoeft te worden. In een stoer interieur zie je vaak donkere kleuren en materialen. Dat kan er echter al snel voor zorgen dat een ruimte ‘hard’ wordt en er daardoor minder knus en gezellig uitziet. Met de juiste verlichting kan je de sfeer weer terug in huis halen. Onder stoere design lampen van bijvoorbeeld Flos zien we voornamelijk gave hanglampen met een zwart design. Tip: laat de bedrading los hangen over het plafond voor een extra industrieel en stoer tintje. De Aim lampen van Flos zijn hier perfect voor. Deze lampen beschikken over enorm lange kabels, waarmee je een gaaf accent kan geven aan je woning. Je kunt meerdere lampen naast elkaar hangen of een lamp op een geheel andere plek hangen. Ondertussen maak je van de kabels een speels decoratiestuk!

Geef een reactie

Inline
Inline