EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Floris van Bommel: voor de stijlvolle man

Floris van Bommel is al jaren het ultieme merk als het gaat om modieuze en stijlvolle schoenen en accesoires. Het is dan ook niet voor niets dat deze schoenen massaal worden aangeschaft tijdens de Floris van Bommel sale. Deze schoenen kunnen gedragen worden onder vrijwel elke outfit en zijn daardoor ook een ware musthave voor de stijlvolle man. Ben je nog niet bekend met dit merk? Lees dan snel verder!

Geschiedenis

Floris van Bommel is een van de weinige schoenenmerken die de schoenen nog in eigen land maakt. Dit Nederlandse merk beschikt over een zeer rijke geschiedenis. Alles begon met de oprichting van het bedrijf van Reynier van Bommel. Omstreeks 1706 sloot hij zich aan bij een schoenmakersgilde. De geschiedenis van van Bommel schoenen ontstond pas echt rond 1734, Toen de eerste generatie van de familie van Bommel werd gezien als meesters in het vak. Ze repareerden niet alleen schoenen, maar vervaardigden ze zelf ook. Pas na de tweede wereldoorlog werd de productie enorm verhoogd door de verbeterde economische positie van Nederland. Inmiddels is het hoofdkantoor gevestigd in Moergestel. Van Bommel beschikt over een totaal van 8 winkels, verspreid over Nederland, België en Duitsland. Tevens is er sinds 2016 een webshop gelanceerd.

Karakteristieke eigenschappen

Wat van Bommel zo speciaal maakt is dat de schoenen stuk voor stuk over karakteristieke eigenschappen beschikken. Bij het bekijken van een rijtje schoenen zal je de van Bommel schoenen er zo uit kunnen halen. Deze schoenen zijn stuk voor stuk exclusief en beschikken enkel over de beste kwaliteit en materialen. Bijzonder is ook dat deze schoenen nog met de hand vervaardigd worden. Dat zorgt net voor dat kleine beetje extra uitstraling.

floris van bommel schoen

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke factor in de productie van de schoenen. Alle leveranciers en productieplaatsen moeten een bepaald contract tekenen om de duurzaamheid van de schoenen te waarborgen. Zo mag er geen sprake zijn van kinderarbeid tijdens de productie en moeten de werknemers sowieso het minimum loon ontvangen. Ook wordt er strikt gelet op de arbeidsomstandigheden. Kenmerkend voor de van Bommels is dat ze erg letten op het milieu. Er wordt veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en zelfs de schoenendozen worden van gerecycled papier vervaardigd. Om aan al deze eisen te voldoen is het belangrijk voor de van Bommels om in Nederland te blijven produceren. Zo hebben ze genoeg grip op de arbeidsomstandigheden en kunnen ze waar nodig ingrijpen als sommige regels niet worden nageleefd.

De collectie van dit voorjaar

Floris van Bommel komt elk jaar weer met een nieuwe en verrassende collectie op de proppen. Ook dit jaar zien we veel trends terug in hun collectie. Zo zien we verrassende slangenprints tussen hun veterschoenen en kunnen we dit jaar genieten van sierstikels en donkerblauwe details. Voor een sportieve uitstraling kun je kiezen voor een casual sneaker met print. Ook de sneakers beschikken over exclusieve materialen, sierstikels en belijningen om een exclusieve uitstraling te creëren.

slangenprint floris van bommel

Geef een reactie

Inline
Inline