EchtemannenMannenzaken

Financiering verbouwing woning door middel van lening

Koester je plannen voor het verbouwen van je woning en wil je dit doen met een lening? Dat doe je gemakkelijk middels een doorlopend krediet aanvragen. Deze kredietvorm zorgt voor heel wat voordelen. Bij zo’n soort lening spreek je geen looptijd af. Bijzonder aantrekkelijk is ongetwijfeld het feit dat de maandbedragen die je terugbetaalt, je onmiddellijk weer kunt opnemen om de verbouwing van je woning te financieren. Voor die nieuwe geldopname hoef je zelfs geen enkele verantwoording af te leggen. Deze lening is ook bekend onder de naam revolving krediet of geldreserve. Een doorlopend krediet aanvragen doe je makkelijk online. Zo kun je rustig thuis alle aanbiedingen van kredietverleners vergelijken. De bedragen die je maandelijks terugbetaalt kunnen namelijk grondig verschillen.

Doorlopend krediet online aanvragen

Makkelijk en snel je doorlopend krediet aanvragen doe je dus online. Je hoeft je daarvoor niet eens te verplaatsen. Door alle aanbiedingen van de vele kredietverstrekkers te vergelijken kun je heel wat besparen op je maandelijkse terugbetalingen. Met een doorlopend krediet aanvragen online sluit je lange wachttijden uit. Je regelt alles zelf. Van het berekenen van je maximale leenmogelijkheden tot het afsluiten van je doorlopend krediet. Naast je persoonlijke gegevens vul je ook het bedrag in dat je wilt lenen en de hoogte van de maandtermijnen die je wilt terugbetalen. Een doorlopend krediet aanvragen is ook de snelste manier om over een krediet te beschikken. Het geleende bedrag wordt onmiddellijk op je bankrekening gestort. Dat bedrag kun je in maximale vrijheid gebruiken door het gehele bedrag of een deel ervan te gebruiken. Dat is zeker een aantrekkelijke manier om je geplande verbouwingswerken te financieren.

Het meest flexibele krediet

Een doorlopend krediet dankt zijn toenemende populariteit aan zijn maximale flexibiliteit en vrijheid. Het wordt vooral gebruikt door diegenen die een belangrijke financiering voorzien of voor hen die constant met een geldgebrek hebben af te rekenen. Met een doorlopend krediet beschik je constant over een geldreserve en dat is erg handig om belangrijke investeringen te doen of bij onverwachte uitgaven. Een doorlopend krediet is goedkoper dan een kaskrediet of ‘in het rood gaan met je bankrekening’.

Kredietlimiet

Bij de opening van een doorlopend krediet spreek je met je kredietverstrekker een kredietlimiet af. Dat is het maximale bedrag dat je kunt opnemen. Die limiet varieert van 1000 tot 75000 euro. Samen met het vaststellen van deze limiet, doet de kredietverstrekker een voorstel over de maandbedragen die je moet terugbetalen. Daarbij wordt rekening gehouden met je financiële mogelijkheden. De rente die je daar bovenop terugbetaalt ligt tussen de anderhalf en twee procent van het geleende bedrag. De looptijd van een doorlopend krediet varieert.

Voordeel van een doorlopend krediet

De belangrijkste voordelen van een doorlopend krediet zijn vooral:

  • Je beslist in alle vrijheid over het volledige bedrag
  • De maandbedragen die je terugbetaald hebt, kun je onmiddellijk weer gebruiken
  • Vervroegde terugbetaling zonder extra kosten is perfect mogelijk
  • Vaste maandelijkse maandaflossingen

Rente van een doorlopend krediet

Deze ligt hoger dan bij een kaskrediet en is ook variabel. Dat is vaak nadelig in vergelijking met een lening op afbetaling waarbij je een vaste en lagere rente betaalt. Hoe hoger het bedrag van het krediet hoe lager de rente. Je betaalt dus een hogere rente bij een doorlopend krediet van 1000 euro dan bij een van 20000 euro.

Goedkoopste doorlopend krediet

Zoek je naar het goedkoopst doorlopend krediet? Vergelijk dan de vele aanbiedingen van alle kredietverleners. Zo kun je heel wat op je budget besparen en toch je voorziene verbouwingsplannen realiseren.

Geef een reactie

Inline
Inline