AutoMannenzaken

3 redenen om te kiezen voor financial lease

Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende leasevormen (financial lease, private lease, etc.) voor zowel particulieren als ondernemers. Zowel zakelijk als particulier leasen van auto’s is mogelijk. Toch is het overgrote deel van de geleaste auto’s in Nederland in het bezit van ondernemers. Met name financial lease is een populaire keuze voor ondernemers. Maar waarom eigenlijk? Waarom kiezen voor financial lease wanneer je bijvoorbeeld ook voor zakelijk leasen of misschien zelfs wel private lease kunt kiezen? Financial lease heeft veel voordelen ten opzichte van andere leasevormen. Het is afhankelijk van jouw bedrijf en je financiële situatie welke leasevorm het beste bij jou past. Hier vind je echter al 3 redenen om te kiezen voor financial lease!

1.      Meer ruimte voor investeringen met financial lease

Als ondernemer voelt het soms alsof je continu aan het balanceren bent op een dun draadje. Eén stap naar links of naar rechts en je valt van grote hoogtes. Zeker in de beginfase van je bedrijf. Daarom is het belangrijk om de financiën zorgvuldig in het oog te houden. Soms moet er ook rekening worden gehouden met het maken van investeringen. Je moet simpelweg investeren om je bedrijf te laten groeien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inschakelen van extra personeel, investeren in een nieuwe website of (online) marketing. Allemaal dingen die noodzakelijk zijn voor de groei van jouw bedrijf, maar wel de nodige kosten met zich mee zullen dragen.

Wanneer je echter al je spaarcenten in bedrijfsmiddelen steekt, dan blijft er voorlopig weinig ruimte over om nog te investeren. Daardoor is het soms prettiger om dergelijke uitgaven uit te smeren over een langere periode. En dat is precies wat bij financial lease mogelijk wordt gemaakt. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor de groei van je bedrijf en kun je toch alvast een auto van de zaak rijden.

2.      Economisch verantwoordelijk

In tegenstelling tot bijvoorbeeld private lease waarbij de verantwoordelijkheid bij de leasemaatschappij zal blijven, is dit bij financial lease niet het geval. Je bent direct economisch verantwoordelijk voor de auto. En na afloop van het termijn ook juridisch gezien. Hierdoor mag je de auto dus direct als bezit zien. Daarbij mag je de auto ook op de zakelijke balans zetten en kun je dus profiteren van verschillende grote fiscale voordelen. Denk hierbij aan renteaftrek, investeringsaftrek en afschrijvingskosten.

3.      De auto komt in jouw bezit!

Bij veel leasevormen word je uiteindelijk nooit de eigenaar van de auto. Of er moet een regeling getroffen kunnen woorden na de looptijd. Deze leasevormen kunnen dus ook wel als een langdurige vorm van huren worden beschouwd, omdat de auto eigenlijk nooit van jou zal worden. Bij financial lease is dit niet het geval. Deze leasevorm kan het beste worden vergeleken met een hypotheek. Maar in plaats van een huis dient nu de auto als onderpand. De auto komt dus direct in jouw bezit en zal na het looptermijn volledig onder jouw juridische verantwoordelijkheid komen te staan. Vanaf dan mag je deze écht als jouw auto zien. Je werkt dus naar het bezitten van een eigen auto toe.

Geef een reactie

Inline
Inline