EchtemannenMannenzaken

Ben jij ook toe aan een elektrische fiets?

Een fiets, een bike, een E-bike, een pedelec, allemaal termen die je regelmatig voorbij hoort komen, toch betekent het niet allemaal hetzelfde. Wat zijn nu precies de verschillen? Welke is voor jou geschikt? Welke modellen vereisen dat je mee trapt en welke niet? In deze blog hopen we je wat duidelijkheid te geven! Eigenlijk zijn de gangbare modellen die je nu in de winkel koopt allemaal pedelecs: dit houdt in dat je altijd mee moet trappen en dat de fiets zelf trapondersteuning geeft. Middels een sensor bepaalt de fiets hoeveel trapondersteuning voor jou nodig is op dat moment. Handig toch? Als je zelf niet wilt trappen, kom je op een heel ander model uit, een E-bike, maar eigenlijk behoort deze tot de categorie brommers, of snorfietsen. Voor die modellen moet je ook een bromfiets-, motor of autorijbewijs hebben. Diverse klantervaringen zijn te lezen op Amslod online review.

E-bikes in meerdere varianten

De E-bikes waarbij je niet mee hoeft te trappen heb je in meerdere varianten. Namelijk een bike waarmee je max 25 kilometer per uur kunt rijden (geen helm verplicht), en het model waarmee je max 45 km per uur kunt rijden (wel helm verplicht). Voor beiden zijn een verzekering verplicht. Maar wanneer we het in de volksmond over een elektrische fiets hebben bedoelen we eigenlijk altijd de modellen met trapondersteuning, dus waarbij je zelf nog wel iets moet doen. Feitelijk is dat ook beter voor je conditie, want zo gebruik je je spieren ook af en toe en dat is natuurlijk positief. Tenzij je vanwege een beperking dat niet kunt, dan kun je voor een echte E-bike gaan met enkel en alleen motorondersteuning. Welk model bike voor jou geschikt is kun je bijvoorbeeld vinden op online reviews Amslod fietsen

Diverse mooie soorten pedelecs

Ben je op zoek naar een mooie pedelec met trapondersteuning? Waarmee je met gemak naar het strand of de stad fietst zonder veel te hoeven doen? Een pedelec is geschikt voor zowel jongeren als ouderen. Op Amslod online review kun je meer lezen over deze bike, en erachter komen welk model voor jou geschikt is. Ga je voor een gouden jubileumuitvoering, een model met extra lage instap of eentje met een lange accuduur, zodat je niet snel de accu hoeft te verwisselen? Het is allemaal mogelijk. De prijzen variëren van zo’n 700 tot wel 1800 euro afhankelijk van jouw wensen. Vraag de fietsspecialist naar meer informatie. En je kunt ook een gratis proefrit aanvragen op een model naar keus bij jou in de buurt om erachter te komen of een elektrische fiets überhaupt wel iets voor jou is. Je zult hoe dan ook een goede koop doen. Je hoeft je nooit meer heel erg uit te sloven op de fiets, en hebt altijd het gevoel dat je de wind mee hebt. Het zal een aankoop zijn waar je geen spijt van krijgt! Twijfel je nog? Kijk dan vooral even op online reviews Amslod fietsen.

Geef een reactie

Inline
Inline