EchtemannenMannenzaken

Elektrische fiets voor heren

De elektrische fiets wordt steeds populairder onder mannen en dat is niet voor niets! Vroeger werd een elektrische fiets voornamelijk door senioren aangeschaft. Tegenwoordig erkennen ook steeds meer jongeren de voordelen van een elektrische fiets. Steeds meer fabrikanten maken stoere, moderne en sportieve e-bikes, waar geen man zich meer voor hoeft te schamen!

Het verschil tussen een gewone fiets en een elektrische fiets voor heren is de trapondersteuning. Zodra je begint met trappen bepaald een sensor hoeveel ondersteuning nodig is en geeft dit door aan de motor. Het gros van de elektrische fietsen is uitgerust met een voorwiel- of middenmotor, waarbij de motor in de naaf van het voorwiel of tussen de trappers is gemonteerd. Deze motoren zijn elektrisch en worden gevoed door een accu. Snellere fietsen, zoals een speed pedelec, zijn aangedreven op het achterwiel.

elektrische fiets man

Normale elektrische herenfietsen bieden trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Ter vergelijking; de gemiddelde snelheid op een gewone fiets ligt rond de 18 kilometer per uur. Voor dagelijks gebruik is dit voldoende. Het snelheidsverschil op fietspaden is hiermee nog gering, wat bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

Herenframe of toch een lage instap?

Bij elektrische fietsen is het veel makkelijker om op te stappen op een fiets met een lage instap. Waarom je been nog helemaal over de achterdrager met accu gooien als het ook makkelijk kan? De damesfiets wordt ook steeds vaker lage instap genoemd. Dit klinkt voor de mannen toch net wat fijner. Toch kiezen sommige heren nog altijd voor een fiets met een herenframe. Dit zal de komende jaren steeds meer wijzigen naar een model met een lage instap.

Speed pedelecs

Is 25 kilometer per uur voor jou niet snel genoeg? Kijk dan eens naar een speed pedelec. Een speed pedelec is een snelle e-bike waarbij de trapondersteuning niet stopt bij 25, maar bij 45 kilometer per uur. De speed pedelec is met name populair onder mannen in de dertig en die grotere afstanden moeten afleggen, maar niet in de auto willen stappen of afhankelijk willen zijn van het openbaar vervoer.

Voor de wet valt een speed pedelec onder dezelfde categorie als een bromfiets. Hierdoor moet de fiets voorzien zijn van een kentekenplaatje. Speed pedelec mogen niet op het fietspad komen, tenzij er een verplicht fiets/brommerfietspad is. Vanwege de hoge snelheid zijn gebruikers van een speed pedelec verplicht een fietshelm te dragen.

snelle elektrische fiets

Is een elektrische fiets voor heren iets voor jou?

Om erachter te komen of een elektrische herenfiets iets voor jou is, kun je het best een keer een proefrit maken. Je voelt dan pas goed welke elektrische fiets het best bij jouw houding en je wensen past!

Geef een reactie

Inline
Inline