EchtemannenMannenzaken

Eetkamerstoelen: welke stoel past bij jouw interieur?

De eetkamer vervult voor veel mensen de belangrijkste rol in huis. Dit is een echte familieruimte waar je bijeen komt met het gezin om de dag te starten en af te sluiten, afspreekt met vrienden en familie of gewoon fijn de dag doorneemt met een kopje koffie. Daarnaast is de eetkamer multifunctioneel. Naast een fijne plek om maaltijden te nuttigen is het namelijk ook een ruimte die andere mogelijkheden biedt. Je kunt deze bijvoorbeeld ook gebruiken om in te studeren, te werken of gewoon heerlijk van je vrije tijd te genieten.

Door die multifunctionaliteit kan het soms best lastig zijn om de juiste meubels te vinden. Bovendien moeten deze natuurlijk ook nog bij je huidige interieurstijl passen. De eetkamerstoelen zijn hierbij essentiële sfeermakers. Samen met de eettafel bepalen zij de gehele sfeer in de eetkamer. Maar hoe weet je welke stoel bij jouw interieur past? Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Bepaal jouw interieurstijl

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om meer over jouw huidige interieurstijl te weten te komen. Hoe zou je deze omschrijven? Wat zijn de kenmerken van deze stijl? Bekijk tevens welke materialen en kleuren belangrijk zijn binnen deze interieurstijl. Dat maakt de zoektocht naar dé perfecte eetkamerstoel immers een stuk eenvoudiger.

Wil je voor stoelen kiezen die bij vrijwel ieder interieur passen? Houd het dan zo simpel mogelijk en maak de sfeer compleet met opvallend servies en decoratie. Als je de basis simpel (en toch stijlvol) houdt, kan je later veel experimenteren met de decoratiestukken. Bovendien kan je de belangrijkste meubels langer gebruiken, ook als je een geheel nieuwe stijl in de eetkamer wilt introduceren.

Bepaal jouw interieurstijl

Combineer verschillende stijlen

Wie zegt dat je slechts aan één stijl gebonden zit? Het leuke van eetkamerstoelen is juist dat ze in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Hierdoor kan je eindeloos experimenteren met verschillende stijlen, formaten en kleuren. Bovendien is het anno 2019 helemaal hot om diverse stijlen met elkaar te combineren. Je hoeft hierdoor niet per se een keuze te maken. Kies simpelweg voor de twee mooiste stoelen die je kunt vinden en combineer deze aan de eettafel. Zo creëer je een speels effect.

Wanneer je twee (of meer) verschillende eetkamerstoelen met elkaar wilt combineren, is het wel belangrijk dat het geheel niet te druk wordt. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om slechts één kleur te gebruiken. Hierbij oogt het geheel een stuk rustiger, maar geniet je alsnog van de diversiteit van twee verschillende stoelen.

Oriënteren

Voordat je naar de winkels gaat is het eerst belangrijk om jezelf te oriënteren in het aanbod. Maak van tevoren bijvoorbeeld al een moodboard, zodat je precies weet naar welke eetkamerstoelen je ongeveer op zoek bent. Dit maakt het shoppen voor eetkamerstoelen een stuk gemakkelijker. Je kunt natuurlijk ook alvast op de website van de winkel die je gaat bezoeken kijken. Hier vind je vaak al een groot gedeelte van het aanbod terug. Dit stelt je in staat om alvast een wensenlijstje op te stellen, waarna je de modellen ook nog eens in het echt in de showroom kunt bewonderen. Een goede keuze is dan al snel gemaakt!

Geef een reactie

Inline
Inline