EchtemannenMannenzaken

Een schaftkeet aanschaffen, waar moet ik aan denken?

Een schaftkeet is onmisbaar op veel werkplekken. Deze mobiele unit wordt ook wel bouwkeet of zelfs pipowagen genoemd. Wanneer je een nieuwe bouwkeet wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Deze units kunnen immers voor enorm veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Wil je hem gebruiken om het personeel van hun pauze te laten genieten? Of wordt deze meer als kantoor- of vergaderruimte ingezet? Wanneer je deze vragen voor jezelf kunt beantwoorden, beschik je al over een leidraad voor jouw uiteindelijke keuze.

Eén ding blijft zeker: waar je de schaftkeet ook voor wilt gebruiken, ze zullen allemaal over gemeenschappelijke kenmerken beschikken. Een bouwkeet wordt immers altijd uitgevoerd met een wielstel, zodat deze eenvoudig met een auto of tractor te verplaatsen is. Alle verschillen maken dat jij deze pipowagen geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Maar waar moet je dan aan denken?

Voor snel- of langzaam verkeer

Het grootste voordeel van een bouwkeet is dat deze eenvoudig te verplaatsen is. Dat is natuurlijk ontzettend handig als je als aannemer van het ene naar het andere project gaat. Als je van plan bent om een nieuwe schaftkeet aan te schaffen, is het echter wel belangrijk om aan de maximale snelheid van de unit te denken. Er zijn mobiele units voor snel- of langzaam verkeer verkrijgbaar. Hierbij is het voornamelijk belangrijk om te kijken hoe vaak de unit verplaatst moet worden en om welke afstand het dan gaat.

Als je door het hele land heen projecten uitvoert, is het natuurlijk veel praktischer als je de schaftkeet de snelweg op mag nemen. Wanneer je echter meestal regionale klusjes uitvoert, volstaat een bouwkeet voor langzaam verkeer. Deze mag op locatie met de auto vervoerd worden en moet op de openbare weg door een tractor meegenomen worden.

Bedenk wel dat een schaftkeet voor snel verkeer logischerwijs duurder is, omdat deze over een gegalvaniseerd onderstel moet beschikken. Deze keet beschikt altijd over een eigen kenteken, waardoor je deze ook op de openbare wegen gewoon zelf mag vervoeren.

schaftkeet voorbeeld
bron:brouwernijkerk.nl

Extra’s

Wanneer je een schaftkeet aanschaft, zal je merken dat je direct uit enorm veel extra’s kunt kiezen. Een standaard keet is eigenlijk al heel compleet en beschikt alles wat je nodig hebt om heerlijk van je pauze te kunnen genieten, maar je kunt deze ook nog uitbreiden zodat deze nog meer functies kan vervullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sanitaire voorzieningen, extra opbergruimte of extra ruimtes om in te vergaderen. Uiteraard moet er ook aan het comfort gedacht worden. Zo kan je kiezen voor een standaard uitrusting met eenvoudige tafels en stoelen, maar kan je ook voor de luxere alternatieven kiezen. Zo stel je de pipowagen helemaal naar wens samen en voldoet deze altijd aan jouw (hoge) verwachtingen.

Wil je de keet van nog meer luxe voorzien? Neem dan contact op met de desbetreffende leverancier. Er is vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie had gedacht. Wist je dat het bijvoorbeeld zelfs mogelijk is om een kachel te plaatsen? Zo blijven jullie ook tijdens klussen op koude winterdagen lekker warm. Bespreek daarom altijd de verschillende mogelijkheden. Hierdoor vind je altijd een schaftkeet die bij jou past en is de beslissing snel gemaakt!

Geef een reactie

Inline
Inline