EchtemannenMannenzaken

Een nieuwe stijl kiezen voor de woonkamer

Ga je verhuizen of wil je gewoon graag een nieuwe woonkamer stijl? Dan ben je vast aan de slag gegaan met een nieuwe samenstelling. In dit artikel vindt u tips en ideeën voor de inrichting van de woonkamer.

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is welke stijl je graag in je woonkamer wilt hebben. Wat denk je bijvoorbeeld van een Scandinavische woonstijl, een landelijke of een klassieke. Er zijn genoeg stijlen waaruit je kan kiezen en iedere stijl heeft zo zijn charmes. Iedere stijl heeft zijn eigen kleuren, kenmerken en sfeer.

Ga je voor een stoere uitstraling door te kiezen voor een betonlook tegels of meubelen in combinatie met materialen zoals staal en leer. Zo creëer je een industriële stijl. Of ga je voor een warme woonstijl. Dit maak je mogelijk door donkere en warme kleuren te combineren met sfeervolle meubels. Ga bijvoorbeeld voor keramisch parket. Dit is een houtlook vloer wat een warm gevoel creëert. Wat past bij jou? Kom je er niet uit, maak dan een moodboard.

Tip: stel een moodboard samen

Via een moodboard voel je jouw samenstelling tot leven komen. Je kan nog ouderwets uit tijdschriften gaan knippen en deze leggen op een vel papier. Het is zo gemakkelijk om wat heen en weer te schuiven om tot de optimale samenstelling te komen. Je kan hiervoor ook Pinterest gebruiken waarbij het mogelijk is afbeeldingen op het internet te ‘pinnen’ op je board. Dit werkt over het algemeen een stuk sneller.

Als je een aantal moodboards hebt gemaakt is het kiezen van een woonstijl een stuk gemakkelijker. Je kan zo ook meubelen of diverse vloeren vergelijken.

Pvc vloeren zijn de nieuwste trend

Pvc vloeren zijn prachte vloeren. De vloeren zijn ontzettend ontwikkeld en prachtig geworden. Wanneer graag een warme houten vloer in je woonkamer hebt liggen kan je ook kiezen voor een houtlook pvc vloer. Deze zijn zo bewerkt dat je het verschil niet meer kan zien. Zelfs de houtgroeven worden meegenomen.

Daarnaast zijn vloeren erg praktisch. Ze zijn hygiënisch, vochtbestendig en minimaliseren contactgeluid. Ideaal voor een appartement. Pvc vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming wat ook steeds vaker in woningen te vinden is. Pvc laminaat is eenvoudig in elkaar te klikken.

Pvc vloeren zijn de nieuwste trend

Lichtinval zorgt voor een bepaalde sfeer

De vloer in de woonkamer is gevoelig voor de lichtinval. Licht vanuit het zuiden zorgt voor een lichtere vloer dan licht uit het noorden. Dit kan invloed hebben op de kleurtoon van de vloer.

De juiste legrichting

De legrichting van de vloer heeft invloed op hoe de woonkamer oogt. Leg je de vloer verticaal, horizontaal of diagonaal? De legrichting bepaalt hoe groot of breed jouw woonkamer oogt.

Ga voor contrasten

Tijdens het inrichten van jouw woonkamer dien je er rekening mee te houden dat de meubels afsteken bij jouw vloer en/of muren. Door te variëren in het gebruik van vormen creëer je een speels effect in jouw woonkamer.

Geef een reactie

Inline
Inline