AutoEchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Een gebruikte auto kopen, slim kiezen doe je zo!

In 2019 werden er aanzienlijk meer gebruikte auto’s verkocht. Steeds vaker kozen automobilisten voor een tweedehands auto. Vergeleken met 2018 zien we zelfs een stijging van maar liefst 2,8 procent, dit blijkt uit cijfers van de VWE Automotive. Een opvallende verandering was dat mensen minder snel auto’s onderling verkopen en dit eerder via een tussenpersoon (dealer) proberen te regelen. Daarnaast gaat ook de voorkeur uit naar gebruikte auto’s onder de 30.000 km.

Overweeg jij ook om een tweedehands auto aan te schaffen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd hoe je dit aan moet pakken. Een gebruikte auto kopen is een kwestie van slim denken en kiezen. We kennen allemaal wel de horrorverhalen van tweedehands auto’s die in de eerste jaren enorm veel geld kosten aan onderhoud en reparaties. Hoe verklein je dit risico en bespaar je op de lange termijn veel geld? In dit artikel geven wij een aantal tips.

Voor welke auto kies je?

Als je naar een tweedehands auto op zoek gaat, zal je al snel merken dat het aanbod ontzettend groot is. Zo groot zelfs dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Voor welke auto kies je immers als je toegang hebt tot vrijwel alle merken en modellen? Welke auto geschikt is, hangt voornamelijk af van jouw persoonlijke situatie en wensen.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een tweede auto die enkel zal worden ingezet voor korte ritjes en het doen van boodschappen? Dan is het belangrijk dat er een goede kofferbak aanwezig is. Daarnaast mag de motor niet al te groot zijn. Een auto met een grote motor zal veel meer moeite hebben om warm te worden op korte afstanden. Hierdoor kan de motor zeer snel in kwaliteit afnemen. Bovendien zal de auto ook nog eens enorm veel brandstof verbruiken. Als je de auto echter dagelijks nodig hebt, zal je eerder kiezen voor luxe. Zeker wanneer je hier veel tijd in doorbrengt.

Voor welke auto kies je?

Als beginnend automobilist is het niet aan te raden om voor een zeer dure of snelle auto te kiezen. Alhoewel het misschien al jaren een jongensdroom is om over die ene gave auto te beschikken, zal dit een enorme hap uit je portemonnee slaan. Niet alleen qua aanschafkosten, maar vooral door de gigantische verzekeringspremie. De verzekermaatschappij houdt immers rekening met je rijervaring, leeftijd en de auto waarin je rijdt. Dat kan aardig in de papieren lopen.

Kies voor een jong gebruikte auto

Weet je al ongeveer in welke auto je zou willen rijden? Probeer dan uit te zoeken waar je deze auto kunt vinden. Wij adviseren om  contact op te nemen met een importbedrijf of autodealer. In tegenstelling tot verkoopsites door particulieren weten zij jou de historie van de auto haarfijn uit te leggen, zodat je precies weet waar je aan toe bent als je de auto koopt. Hierdoor bega je minder snel een miskoop. Bovendien kun je zo ook selecteren op auto’s die nog maar weinig kilometers hebben gereden. Hierdoor geniet je van een relatief nieuwe auto tegen een scherp tarief.

bron: https://www.nu.nl/auto/6022019/meer-tweedehands-autos-verkocht-in-2019.html

Geef een reactie

Inline
Inline