EchtemannenMannenzaken

Een barbecue kopen? Wij vertellen je over de verschillende soorten barbecues!

De lente is begonnen en de zon komt steeds vaker door. Hierdoor begint het waarschijnlijk steeds meer te jeuken om te gaan barbecueën, maar wij vinden dat een tuin pas compleet is wanneer er een goede buitenkeuken of een barbecue aanwezig is! Toch is het lastig om er een te kiezen die perfect bij jou past, want er is zoveel keuze. Graag vertellen we jou over een aantal verschillende type barbecues, om de keuze eenvoudiger te maken voor je! 

De authentieke houtskool BBQ

De houtskool bbq, daar hebben we allemaal wel ervaring mee. Deze barbecue is nog steeds één van de meest gebruikte grills, en dat begrijpen wij maar al te goed. De geur en smaak van houtskool geeft het échte barbecue gevoel en smaakt (voor veel mensen) het allerlekkerst. Het voordeel van een houtskool barbecue is, los van dat je het gemakkelijk kunt verslepen naar een plek waar jij zelf wil, dat je hierbij geen rekening hoeft te houden met een stekker of gasfles. Een minpuntje dat je kunt ondervinden is het schoonmaakwerk wat nodig is om aangebrande resten te verwijderen. 

De snel werkende gasbarbecue

De gasbarbecue heeft als voordeel dat het enorm makkelijk in gebruik is. Wil je spontaan en snel iets grillen? Draai het gas open en bakken maar. De barbecue is snel op temperatuur, maar is ook enorm eenvoudig schoon te maken. Daarnaast regel je de temperatuur simpel zelf met de draaiknop. Nog een voordeel van dit type bbqis dat er weinig rook vrij komt. Zo veroorzaak je geen overlast in de buurt!

De stijlvolle Kamado barbecue

De Kamado barbecue staat bekend om zijn unieke luchtcirculatie en temperatuur regulerende eigenschappen. Roken, grillen, slow cooken, braden, stomen, bakken: met een Kamado kun je jouw gerechten op talloze manier bereiden. Dit type is echt voor de culinaire barbecueër, omdat je er urenlang voedsel op kunt garen als je dat zou willen. Er zijn veel verschillende soorten, maar één ding hebben ze gemeen: met hun stoere design zijn ze een echte eyecatcher in iedere tuin. Een bekende keramische Kamado barbecue is de Green Egg. Welke is jouw favoriet? 

Bij Fonteyn vind je nog veel meer soorten barbecues dan we hier hebben omschreven. Bekijk het assortiment online of maak een afspraak om in de showroom jouw favoriete barbecue in het echt te zien!

Geef een reactie

Inline
Inline