EchtemannenMannenzaken

Duurzame en stijlvolle bamboe kleding

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om duurzamer te leven. Wil je duurzamer leven, dan heeft dat impact op veel onderdelen van je leven. Zo zal je minder energie willen gebruiken en vaker met de fiets of het OV reizen. Maar ook op het gebied van kleding zal je bewuster moeten nadenken over wat je zoal aanschaft. De vraag naar duurzame kleding wordt dan ook steeds groter. En kledingfabrikanten merken dit ook op. Zo wordt er steeds meer duurzame kleding aangeboden. En is deze kleding vaak ook nog eens stijlvol. Een mooi voorbeeld hiervan is bamboe kleding. En daar willen we je in dit artikel graag meer over vertellen. Want bamboe kleding kent namelijk erg veel voordelen.

Het is stijlvol

Laten we beginnen met de reden waarom je uiteindelijk voor bepaalde kleding kiest. In de meeste gevallen is stijl  het belangrijkste. Je wilt goed voor de dag komen. En om dat te bereiken is leuke kleding een must. Wanneer je voor bamboe kleding kiest, weet je zeker dat je stijlvolle kleding draagt. Bamboe is namelijk zeer hoge kwaliteit materiaal. Waardoor je er al snel goed uitziet. En dat is ook te zien aan de populariteit van de stof. Zo is bamboekleding dames populair. Maar wordt het bij mannen ook steeds gewilder.

Het is stijlvol

Duurzaamheid

Maar wat maakt bamboe kleding nu zo duurzaam? De reden hiervan is natuurlijk het zeer duurzame materiaal bamboe. Bamboe komt van de bamboeplant. En deze plant is heel makkelijk om te laten groeien. Het kan goed tegen verschillende klimaten, heeft weinig water nodig en groei enorm hard. Daarnaast worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt tijdens de oogst van de planten. En of dat allemaal nog niet genoeg was, neemt de plant daarnaast veel meer CO2 op dan bomen die dezelfde hoogte hebben. Zelfs wel tot 5 keer meer. En hierdoor wordt er 35% meer zuurstof geproduceerd. Het kweken en oogsten van bamboeplanten is dan ook helemaal niet slecht voor de aarde. En dit maakt het enorm duurzaam materiaal voor kleding.

Het zit comfortabel

Maar de kleding moet ook goed zitten. En er is geen twijfel over mogelijk dat bamboe lekker zit. Het is zeer fijne stof en voelt daardoor goed aan op de huid. Een mooie bijkomstigheid is dat je er geen geïrriteerde huid door krijgt. Heb je een allergie of simpelweg een gevoelige huid? Dan is bamboe kleding perfect voor jou. Maar natuurlijk ook wanneer je simpelweg fijne kleding wilt dragen, is bamboe kleding een uitstekende oplossing

Dat bamboekleding zo populair is, is dus helemaal niet zo gek. De kleding is erg stijlvol, mede door de uitzonderlijke kwaliteit ervan. En door de vele uitvoeringen waarin het nu beschikbaar is, is haast ieder kledingstuk wel in bamboe beschikbaar. Maar ook duurzaamheid is een belangrijke reden om bamboe kleding aan te schaffen. Het milieu wordt al genoeg belast door de mens. En je kunt je steentje bijdragen door kleding zoals bamboe te kopen dat minder belastend is voor het milieu. Deze duurzaamheid is voor veel mensen dan ook al genoeg om bamboe kleding aan te schaffen. Daarnaast is er nog een overtreffende trap om voor bamboe kleding te gaan. Het zit namelijk enorm comfortabel. En dat is wel zo fijn bij kleding.

Geef een reactie

Inline
Inline