EchtemannenGadgets & Cadeaus

Drie tips om online ontspannen te gamen

Wist je dat ongeveer een miljoen Nederlanders zich in hun vrije tijd bezighouden met het spelen van computergames? Het is een leuk tijdverdrijf en wordt in sommige gevallen bij kinderen zelfs aanbevolen, omdat het ze helpt bij het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden. Zoals met alles geldt ook hier dat je het met mate moet doen. Wanneer het spelen van games een liefhebberij blijft, zonder dat het dwangmatig wordt, zal het een verrijking van je leven zijn. Maar als je nieuw bent in de wereld van de computergames, waar begin je dan? En als je online gaat gamen, hoe weet je dan dat het betalingsverkeer veilig verloopt? Het antwoord op die laatste vraag is relatief simpel te geven. Je kunt een paysafecard kopen en daarmee anoniem betalen zonder privacygevoelige gegevens met iemand te hoeven delen. Maar wat koop je ermee? Hieronder drie tips.

1. Leuke spellen voor beginners

Er zijn ontelbaar veel computerspellen in omloop. Je speelt ze online of download ze voor je favoriete console. Maar welke games mag je beslist niet missen? Veel hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren. Wat de een leuk vindt, is voor een ander totaal niet interessant. Een paar leuke spellen voor beginners zijn Minecraft, Pokémon Games en LEGO-games. Het zijn waarschijnlijk alle drie wel namen die je bekend in de oren klinken, maar ze hebben elk hun eigen specifieke kenmerken. Gewoon een kwestie van uitproberen!

2. Playstation

Wellicht ken je iemand die een Playstation 4 (PS4) in bezit heeft? Vraag dan gewoon of je eens wat mag komen uitproberen. Zo kom je er al snel achter of je het gamen leuk vindt. Vervolgens kun je zelf een PS4 op de kop tikken en een playstation 4 card kopen om je eigen spellen uit te kiezen. Computergames zijn er in allerlei categorieën, van adventures tot schietspellen en van sporten tot simulatoren.

3. Breek je brein

Wil je tijdens het spelen van een computergame niet focussen op snelheid of behendigheid, maar meer op het denkwerk, dan is een detectivegame als Thimbleweed Park wellicht een goede optie. Dit in 2017 gelanceerde spel heeft de nodige humor en zet de grijze massa flink aan het werk. Met een flinke dosis geduld, logisch nadenken en wat eenvoudige handelingen met muis en toetsenbord ben je in staat om deze kruising tussen Twin Peaks en The X-Files tot een goed einde te brengen.

Geef een reactie

Inline
Inline