EchtemannenMannenzaken

Dit zijn de mooiste voetbalstadions van Europa!

Er zijn voetbalwedstrijden die je gewoon niet kan missen. Fanatiek zit je voor de televisie en geniet je van het beste potje voetbal aller tijden! Soms zijn het de wedstrijden die ons kriebels in de buik geven en andere keren is het de sfeer die we op televisie zien afgebeeld. Wat als je die sfeer gewoon zelf kon mee maken? Steeds meer mannen kiezen ervoor om een voetbalreis te maken om de mooiste stadions en wedstrijden zelf te bewonderen. Maar waar gaat die reis naartoe? Wij hebben de voetbalstadions, die jou gegarandeerd kippenvel bezorgen, al op een rijtje gezet.

Anfield in Liverpool, Engeland

Voor alle mannen die ooit in Engeland zijn geweest was dit het uitstapje waar ze uren over konden vertellen! Het Anfield in Liverpool kennen we allemaal wel vanaf onze televisie, maar in het echt is het nog zoveel indrukwekkender. Vooral de fanatieke fans geven ons over het hele lichaam kippenvel. Geheel gekleed in rood en met vlaggen en sjaals moedigen duizenden fans hun team naar de overwininning. Dit stadion wordt zelfs het luidruchtigste stadion van de Premier League genoemd! Al jaren is er een discussie aan de gang of het niet beter is om het stadion, dat al in 1884 voor het eerst geopend werd, te renoveren. Tot op heden is dit nog niet gebeurd. Dat vinden wij helemaal niet erg: dit authentieke stadion met zijn geweldige fans heeft onze harten voorgoed gestolen.

Anfield in Liverpool

Camp nou in Barcelona, Spanje

Spanje ademt voetbal. Het is dan ook niet zo gek dat juist in dit land het grootste voetbalstadion van Europa is gevestigd. Toen het WK van 1982 hier werd gehouden, kon het stadion wel 120.000 mensen binnen laten! Inmiddels is de capaciteit wel wat afgezwakt naar de 100.000. Spanje kenmerkt zich door de iets wat vreemde speltijden. De wedstrijden beginnen vaak pas heel laat in de avond en zijn ruim na middernacht pas beëindigd. Het bezoeken van dit voetbalstadion hoort bij jou, als echte voetbalfan, zeker op je lijstje te staan als je Barcelona bezoekt.

Camp nou in Barcelona

Estádio do Maracanã in Rio, Brazilië

Dit is het nationale en grootste voetbalstadion van Brazilië. Ondanks de mooie wedstrijden die hier gespeeld worden, blijft dit stadion de associatie opwekken van een verliezende pot voetbal. Het was hier waar Brazilië in eigen land de WK-finale tegen Uruguay verloor. Dit was misschien wel de meest depressieve wedstrijd ooit: in totaal kwamen er 4 mensen om het leven: 1 door zelfmoord en 3 door een hartaanval. Ondanks deze nare geschiedenis heeft het stadion een enorme charme over zich heen. Het is grotesk en gebouwd in een prachtige stijl. Daarnaast zijn de fans uit Brazilië enorm fanatiek, waardoor de sfeer altijd geweldig is tijdens wedstrijden.

Estádio do Maracanã in Rio-min

Zelf een voetbalstadion bezoeken?

Natuurlijk zijn dit slechts enkele voetbalstadions van een hele lijst die je echt bezocht moet hebben! Maar hoe pak je dat aan? Ga je enkel opzoek naar de mooiste voetbalstadions tijdens je vakanties of wil je ook eens echt een wedstrijd bijwonen om de sfeer daadwerkelijk te proeven? Wil jij ook een voetbalreis maken? Kijk dan snel op VoetbalTravel.

Geef een reactie

Inline
Inline