EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Dit zijn de leukste vakantie ideeën voor mannen

Mannen hebben vaak toch net even wat andere wensen en ideeën wanneer het om vakantie gaat. De hele dag op het strand liggen staat daarbij meestal niet bovenaan de wishlist. Veel mannen gaan daarom ook af en toe met vrienden op reis (of met hun vader of broers). Een leuke manier natuurlijk om eens iets totaal anders te doen. Maar wat zijn nu bijzondere reizen om te maken als man. Van route 66 tot een skihuttentocht of duiken in het Great Barrier Reef. We zetten de allerleukste reis-ideeën even voor je op een rij.

Zeilen in Turkije

In Turkije kun je langs de kust zeilen op een authentieke houten tweemaster met bemanning. Een unieke ervaring natuurlijk. Superleuk ook om te leren zeilen wanneer je dit niet kunt. Je meert elke dag aan in afgelegen baaitjes en leuke kustplaatsen. Daar kun je aan de boulevard borrelen en dineren. En Turkije heeft vrijwel altijd heerlijk warm zonnig weer.

Route 66

Een droom voor de motorrijders onder ons: de hele route 66 in Amerika uitrijden. Kilometers lang door de woestijn, indianenreservaten en savanne rijden. En dat kan natuurlijk ook gewoon met een auto of camper. Bezoek direct ook de highlights onderweg. Denk aan Bryce Canyon, Grand Canyon, Las Vegas, Sedona en het Hopi indianenreservaat. Een reis om nooit te vergeten. Ook leuk om te combineren met een rondreis door Californië als je er toch bent.

Een skihuttentocht

Een superidee voor de fanatieke skiërs en snowboarders: een trektocht langs skihutten. Je maakt elke dag een lange skitocht langs allerlei pistes. Tegen de avond kom je bij de skihut aan waar je die nacht ook overnacht. Daar is ook je diner voor je geregeld. De skihuttentocht maak je onder begeleiding van een ervaren gids. En voor de echte cracks zijn er ook tochten door de tiefschnee. Echt een must voor iedereen die van skiën of snowboarden houdt.

Survival tocht in Finland

Twee ex commando’s uit Nederland organiseren survival vakanties naar onder andere Finland en Canada. Zelf met een kompas je eigen route uitzetten en eten verzamelen en koken. En dat met alleen maar een zakmes en slaapzak in je rugzak. Even helemaal back to basic. Dat geeft echt een zeer autonoom gevoel en diepe verbinding met de natuur. ’S-Nachts slaap je in de open buitenlucht onder de sterren. Of onder een zelfgemaakt bladerdak wanneer het regent. Echt een unieke ervaring.

Een canopy tour door het oerwoud

Bekijk het oerwoud eens van boven en maak een canopy tour door de bladerdaken van bomen. Urenlang van boom naar boom abseilen net als tarzan. De wind in je haren. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Je kunt dit bijvoorbeeld doen in de nevelwouden van Costa Rica. Een prachtig groen land ook. En wanneer je er toch bent, dan kun je ook even met dolfijnen zwemmen in Corcovado National Park en naar het schildpaddenstrand. Bekijk voordat je gaat boeken altijd even de last minutes. Het kan zomaar zijn dat er een interessante aanbieding van de door jou gekozen reisbestemming bij zit.

 

Geef een reactie

Inline
Inline