Algemeen

Dit is waarom vintage meubels steeds populairder worden

Vintage is helemaal hot. Op vrijwel alle vlakken. Van kleding tot meubels. Maar vanwaar deze populariteit? Wat maakt dat vintage meubels tegenwoordig steeds vaker verkocht worden? En waarom zijn er steeds meer absolute koopjesjagers die specifiek naar dit soort meubels op zoek gaan?
De markt voor vintage meubels is de afgelopen jaren niet voor niets bijna ontploft. Deze meubels worden op ongelooflijk veel verschillende plekken aangeboden en ze staan vrijwel nooit lang te koop. En met goede reden, want vintage meubels bieden veel voordelen. Nieuwsgierig geworden? In dit artikel vertellen we je precies waarom vintage meubels terrein winnen en welke voordelen je mag verwachten.

Waardevast

Een van de grootste voordelen van vintage meubels is dat ze hun waarde behouden. Sterker nog: meestal worden ze alleen maar meer waard naarmate de tijd verstrijkt. Dat betekent dat vintage lampen of meubels die nog in goede conditie zijn, flink wat geld opleveren als je ze uiteindelijk weer doorverkoopt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je investering straks niet de moeite waard blijkt te zijn. Want naast dat je een mooi item in huis haalt, weet je ook zeker dat je je geld weer terug zal krijgen als je de spullen ooit verkoopt. Misschien verdien je er zelfs nog wat op.

Unieke meubels

Ben je op zoek naar meubels die je niet overal tegenkomt? Dan is vintage precies wat je nodig hebt. Deze meubels zijn vaak al tientallen jaren oud. De huidige trends hebben ze ingehaald. Dat neemt niet weg dat het nog steeds bijzondere en opvallende designs zijn. Je weet bovendien met de aankoop van deze meubels in elk geval zeker dat je niet snel een tweede exemplaar zult vinden. Hoe ouder de meubels, hoe groter de kans dat deze niet snel meer elders in ons land te vinden is. Een leuke manier om je interieur dus niet alleen persoonlijker, maar ook origineler te maken.

Duurzaam

Consumenten zijn steeds duurzamere keuzes gaan maken. En dat is ook maar goed ook. Duurzaamheid is nou eenmaal erg belangrijk en moet een grotere rol gaan spelen in ons leven. Dit is nodig om de wereld te waarborgen. Zowel voor onszelf als onze kinderen en (achter)kleinkinderen. Als we enkel voor nieuwe meubels kopen en nooit materialen of producten hergebruiken, dan levert dit alleen maar een extra grote belasting op voor het milieu. Hoe meer we voor (tweedehands) vintage meubels kiezen, hoe beter dit dan ook is voor het milieu. Bovendien zijn design-meubels ook nog eens van zeer goede kwaliteit. Hierdoor geniet je van een zeer lange levensduur, waardoor je lang plezier hebt van je aankoop en het meubelstuk wellicht zelfs nóg een keer hergebruikt kan worden.

Geef een reactie

Inline
Inline