EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Direct en indirect grillen op de barbecue. Wat is het verschil?

De barbecue hoort bij het genieten in de tuin: gezellig samen zijn met een drankje, even tot rust komen en genieten van de frisse lucht. Daar is samen eten altijd mee verbonden. Alles is erop gericht om langer buiten te genieten. De buitenkeuken past prima bij deze lifestyle. Buiten koken is ineens veel leuker dan binnen koken. Mannen kunnen lekker spelen met vuur, terwijl de vrouwen loungen in de tuin.

Verrassende culinaire gerechten op de barbecue

De barbecue is tegenwoordig ontzettend uitgebreid. Het is eenvoudiger geworden om nieuwe gerechten op de barbecue te bereiden. Voorgerechten zoals eendenborstfilet op een salade of gamba’s op een bedje van gewokte groenten zijn lekker om mee te beginnen. Deze gerechten zijn vooral geschikt door de techniek van het indirect grillen. Bij indirect grillen worden de gerechten niet direct boven de warmtebron verhit. Daardoor komt het niet direct in contact met vuur en zijn de gerechten gezonder.

Makkelijk kiezen uit direct of indirect grillen

De meeste vleesgerechten zijn lekker om op een open vuur te bereiden. Veel nieuwe (kogel)barbecues en buitenkeukens zijn geschikt voor deze beide methodes van grillen, omdat ze de mogelijkheid bieden om de gerechten zowel boven het vuur te bereiden als indirect. Vooral merken als European Outdoorchef en Weber zijn toegespitst op deze nieuwe manier van barbecueën. Accessoires zoals een gietijzeren wokpan of een pizzasteen bieden de mogelijkheden om de barbecue tot een culinair hoogtepunt van de avond te maken, met als afsluiter een heerlijke dessertpizza of zoete muffins. Daarmee verras je de gasten echt op een gezellig avondje in de tuin.

Wordt een echte barbecuekoning(in)

Wie alles uit de barbecue wil halen, kan een barbecueworkshop volgen Onder leiding van de chef-kok komen allerlei tips en trucs voor de barbecue aan bod. De gasten gaan aan het einde van de avond naar huis met een gevulde maag en allerlei leuke recepten om thuis uit te proberen.

Wat is het verrassendste gerecht wat je van de barbecue hebt geproefd? Deel hieronder jouw tips!

Geef een reactie

Inline
Inline