EchtemannenMannenzaken

Deze mancave spullen mogen bij jou niet ontbreken

Ben jij je tijdens al dat thuiswerken steeds meer gaan ergeren aan die truttige salontafel of die kan-echt-niet-meer dressoirkast? Of ben je gewoon op zoek naar een eigen plekje in huis waar je ongestoord gitaar kunt spelen of kunt gamen? Dan is een mancave misschien wel iets voor jou. Heb je thuis al de luxe van een mancave, maar kunnen jouw mancave spullen of bachelor pad wel een update gebruiken?  Lees dan verder. 

Wat is een mancave?

Wie denkt dat een mancave een plek is voor mannen om zich terug te trekken in een huis waar ze niets te vertellen hebben, heeft het mis. Een mancave is een plek waar mannen hun hobby’s kunnen uitoefenen. Of dat nou drummen, puzzelen of bier drinken is, maakt eigenlijk niets uit. Een mancave is vaak een zolderkamer of garage die helemaal naar eigen smaak is ingericht. Het doel van een mancave is dat een man zich in die ruimte helemaal zichzelf voelt. Een mancave is dus de ideale kans voor mannen om hun droomkamer in te richten. Een plek waar alles kan en alles mag. 

Mancave ideeën

De titel van dit artikel is eigenlijk een beetje misleidend, want welke spullen er in jouw mancave moeten komen, is natuurlijk heel erg persoonlijk. Om te bepalen hoe jouw mancave eruit komt te zien en welke spullen je erin zet, doe je er goed aan om vooraf mancave ideeën op te doen. Dat kan zowel online als offline. Misschien was je laatst in een bruine kroeg waarvan je de inrichting tof vond, of misschien denk je nog vaak aan die ene strandtent. Maak foto’s van plekken of spullen die je mooi vindt. Ook kun je online veel inspiratie vinden. Struin het internet dus af om inspiratie op te doen voor jouw eigen mancave spullen. Uiteindelijk heb je dan een duidelijk beeld voor ogen waaraan jouw mancave moet voldoen. 

Deze mancave spullen mogen bij jou niet ontbreken

Locatie van de mancave 

Nu je een duidelijk beeld hebt van de inrichting van je mancave, is het belangrijk om te bepalen waar de mancave dan mag komen. Dit doe je natuurlijk in goed overleg met het thuisfront. Wanneer je huisgenoten (kinderen of partners) het niet eens zijn met de locatie van je mancave, zit je er uiteindelijk toch niet lekker. Indien nodig sluit je dus beter een compromis, zodat iedereen akkoord is met de mancave. Goede plekken voor een mancave zijn bijvoorbeeld de zolderkamer, de garage of het tuinhuis. Zorg er in ieder geval voor dat niemand last van je heeft en andersom. 

Waardevolle mancave spullen

De mancave is een ideale plek om je meest waardevolle spullen tentoon te stellen. Iedere man heeft spullen die hem dierbaar zijn, maar die misschien niet in het vitrinekastje in de woonkamer mogen staan. Misschien ben je ontzettend trots op al je LEGO-bouwwerken of Star Wars collecties, maar past dit niet helemaal bij de interieurstijl van je partner. Of misschien heb je een paar vreemde souvenirs uit Thailand meegenomen, heb je nog wat bijzondere erfstukken van je oudtante staan of ben je erg trots op de eerste prijs tijdens een bowlingwedstrijd. Dan is een mancave de uitgelezen kans om deze indrukwekkende mancave spullen te presenteren aan iedereen die daar wél behoefte aan heeft. 

Vintage mancave spullen

Wanneer je zelf niet zoveel waardevolle of bijzondere spullen bezit, kun je op zoek gaan naar vintage mancave spullen. Retro of vintage; geef het beestje een naam. Het maakt niet uit onder welke hype het valt, het gaat erom dat je toffe tweedehands items scoort voor in je mancave. Vintage spullen maken je mancave uniek en persoonlijk. Struin het internet en de rommelmarkten af op zoek naar spullen die jij mooi of bijzonder vindt. Er zijn geen grenzen en de keuze is reuze. Denk bijvoorbeeld aan neonlampen, oude reclameborden, opgezette dieren, een flipperkast, een oude fruitautomaat of een lavalamp. Je moet even goed zoeken en geduld hebben, maar uiteindelijk vind je altijd betaalbare en unieke vintage spullen voor in je mancave. 

Persoonlijke verzamelingen 

Daarnaast is een mancave de ideale plek om al je verzamelingen uitgebreid uit te stallen. Van een postzegelverzameling en LP’s tot aan duizenden dvd’s en flessen whisky. Alles kan en mag in jouw eigen mancave. Heb je geen verzamelingen? Dat is dit misschien de uitgelezen kans om gewoon te beginnen met verzamelen. Plak de muur vol met bierdopjes of concertkaartjes: het is helemaal aan jou. 

Deze mancave spullen mogen bij jou niet ontbreken

Entertainment in je mancave

Het allerbelangrijkst in een mancave is het entertainment. Tenzij je er graag een boek wil lezen of wil mediteren, maar daar gaan we niet vanuit. Entertainment kent vele vormen. In een mancave kun je ongestoord gamen, muziek maken, films kijken, poolen, tafeltennissen, basketballen, hondentrimmen, kerstdorpen bouwen, you name it. 

Meer mango meubels in je mancave

Man up your interior, met mango. En nee, dan bedoelen we niet dat het opeens heel erg mannelijk is om overal mango’s in je huis te gaan neerleggen. Mango meubels kopen daarentegen, daarmee ben je tegenwoordig helemaal het heertje. Hoe dat zo? 

Mango’s kennen we natuurlijk als die grote, ronde, zomerse vruchten. Heerlijk door een salade, of als snack tegen het einde van een middag die te warm is voor een Cup-a-Soup. Waar we wellicht iets te weinig bij stilstaan, is dat die tropische traktaties dus ook gewoon aan bomen groeien. En van die bomen kun je dus meubels maken.

Waarom is dat nou zo’n big deal? Allereerst is het hout van de mangoboom een hardhoutsoort, waardoor de meubels die ervan gemaakt worden tegen een stootje kunnen. Is het hout op de juiste manier behandeld? Dan heb je er bovendien weinig onderhoud aan. Dat is toch wat mannen willen met hun mancave spullen? Kun je dus straks – wanneer het weer mag – met een gerust hart een feestje organiseren om je nieuwe meubels te showen.

En showen zal je, want mangohout is niet alleen stevig maar ziet er ook nog eens bijzonder goed uit. Het hout komt in verschillende mooie kleurschakeringen. Met een eettafel mangohout black voeg je bijvoorbeeld een uitgesproken statement toe aan je eetkamer of keuken, zeker in combinatie met een industrieel ogend metalen onderstel. Maar mangohout is ook te krijgen in warmere tinten, waarin je iets terugziet van het tropische klimaat waarin de boom groeit. Door het oppervlak loopt doorgaans een interessant organisch patroon, waardoor jouw meubel echt uniek is.

Duurzame meubels voor je mancave

Gaat het jou niet alleen maar om de buitenkant, maar wil je ook graag dat jouw meubel op een verantwoorde manier geproduceerd is? Ook dan is mangohout voor jou de juiste keuze.

Mangobomen zijn namelijk echte uitslovers in de eerste jaren van hun leven, totdat ze na een aantal jaar in hun midlifecrisis terechtkomen en minder productief worden. Voor de boeren die hun geld verdienen met de teelt van mango’s, is het dan lucratiever om deze bomen te kappen en nieuwe te planten. Van de gekapte bomen worden vervolgens meubels gemaakt, zodat het hout een bij de midlifecrisis passende carrière switch maakt.

Voor jouw nieuwe tafel of kast hoeven dus niet speciaal bomen te worden gekapt. In plaats daarvan wordt hout gebruikt van bomen die toch al geveld werden. Met een keuze voor mangohout kies je dus niet alleen voor mooie meubels, maar ook voor een schoon geweten. En dat maakt het nog net wat gemakkelijker om te genieten van je nieuwe interieur. Mango is dus echt een must onder mancave spullen. 

Je weet dus wat je te doen staat als jouw interieur een stoere, industriële en stijlvolle boost kan gebruiken. Meer mango in je interieur.

Deze mancave spullen mogen bij jou niet ontbreken

Mancave bar

Wat is een mancave zonder bar? Juist, een bar kan niet ontbreken in jouw mancave. Koop een paar barkrukken en bevestig een plank aan de muur. Heb je meer ruimte? Dan kun je er misschien een echte bar van maken, inclusief tap. Of misschien is het zelfs mogelijk om een keuken te plaatsen. Het liefst dan volledig uitgerust met grillplaat en ijsblokjes machine. Heb je juist weinig ruimte? Dan is een koelkastje met een frituurpan misschien al voldoende. Bier en bitterballen vormen tenslotte de basis van een mancave. 

Isolatie van je mancave

Last but not least, de isolatie van je mancave is ontzettend belangrijk. Een mancave is tenslotte bedoeld om je terug te trekken en volledig je eigen gang te kunnen gaan zonder dat iemand daar last van heeft. Isoleer je mancave daarom goed, zodat de gehele ruimte geluidsdicht is. Zo kunnen jij en je vrienden ongestoord herrie schoppen. Wel zo fijn voor de omgeving. 

Geef een reactie

Inline
Inline