EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Design voor mannen: musthaves voor in huis

Als je als (single) man woont, is het soms lastig om een eigen woonstijl te vinden. We weten immers allemaal dat, net als bij vrouwen, onze stijl enorm verschilt. Waar de ene man geniet van een heuse mancave met honderd vrouwen aan de muur, houdt een ander juist van steriel of landelijk. Als je juist op zoek bent naar designcadeaus voor mannen om die ene single vriend te verrassen, is het dan ook nog lastiger! Hoe weet je nou welke stijl past bij iemand? Wat we wel kunnen stellen is dat de meeste mannen niet razend enthousiast worden van honderd en een verschillende sierkussens of andere tierelantijntjes die je snel ziet in een vrouwenhuis. Lees gauw verder voor meer huisinspiratie of voor het vinden van het perfecte cadeau!

mannen cadeau wonen

Het vinden van het perfecte cadeau voor mannen

Geeft een vriend binnenkort een housewarming en weet je echt niet wat je voor hem moet kopen? Deze fouten moet je in elk geval niet maken:

  • Denken in hokjes: elke man is anders, dus de kans is groot dat hij iets heel anders leuk vindt dan jij.
  • Grapcadeautjes geven: natuurlijk is dit leuk voor erbij, maar als je een groot cadeau geeft is het wel fijn als hij het ook echt kan gebruiken in huis.
  • Iemand een bepaalde stijl voorschrijven: zorg dat je altijd afgaat op de stijl van de persoon zelf. Probeer niet jouw eigen stijl op te dringen.

Heel veel cadeaus voor mannen bestaan enkel uit gadgets. Natuurlijk is dat leuk, maar het is ook origineel om het eens over een hele andere boeg te gooien. Ga eens voor wat strakke design woonaccessoires of verras je vriend met een bijzondere plant. Zorg er wel voor dat je zeker weet dat deze vriend ook echt houdt van het verzorgen van planten, zodat je de plank niet helemaal misslaat.

Je eigen woonstijl ontwikkelen

Het voordeel van alleen wonen is dat je je interieur helemaal zelf kunt bepalen. Dit is uiteraard zowel een voordeel als een nadeel, want er is ook geen mogelijkheid om samen te overleggen en tot een goed idee te komen. Het is dan ook eerst belangrijk om jezelf af te vragen wat jij mooi of handig vindt. Is een gigantisch tv-meubel waar een versterker en Playstation in past een must? Of ga je juist voor chique of minimalistisch? Het kan fijn zijn om eerst eens wat interieurblaadjes door te lezen en te bekijken wat jouw aandacht trekt. Ben je dol op stoer en mannelijk? Kies dan voor de industriële stijl. Deze woontrend is enorm populair en past binnen elk interieur. Ben je juist dol op muziek? Laat dit dan zien en plaats unieke speakers om jouw woning helemaal af te maken.

Ga eerst na wat jouw hobby’s zijn en waar je interesses liggen, alvorens je begint met het stylen van je woning. Als je dit doorvoert in je woning zal je misschien versteld staan van de uitkomst.

Geef een reactie

Inline
Inline