EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

De voordelen van shortlease

Onze huidige samenleving versnelt steeds meer en flexibiliteit is de norm. Dit geldt tevens voor onze mobiliteit. Een auto leasen is vaak een goede oplossing als je zeker weet dat je de komende jaren dit vervoer nodig hebt. Als je echter enkel op dit moment vervoer nodig hebt en niet gelijk vast wilt zitten aan een jarenlang contract is shortlease een goede oplossing. Bij shortlease heb je de mogelijkheid om elk moment van de dag op te zeggen. Een beetje vergelijkbaar met een huurauto: je betaalt een vast bedrag per maand en kunt het weer opzeggen als je geen auto meer nodig hebt. Ideaal bijvoorbeeld voor werknemers die tijdelijk op een grote klus moeten en daarvoor vervoer nodig hebben, maar ook als je zelf door omstandigheden een extra auto nodig hebt. Wil jij genieten van dezelfde financiële voordelen als bij een leasecontract, maar de flexibiliteit van een huurauto behouden? Dan is shortlease de perfecte oplossing! In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn van shortlease en hoe je dit contract afsluit.

Voordelen van shortlease voor de ondernemer

Shortlease biedt voornamelijk veel voordelen voor ondernemers van kleine en grote bedrijven. Het is uiteraard ideaal als je flexibel kunt zijn in de mobiliteit van je werknemers, dat geeft net dat beetje extra flexibiliteit aan je organisatie. In veel gevallen levert dat ook weer klanten op. Een win-win situatie dus! Bovendien weet je precies waar je aan toe bent door het vaste lease bedrag per maand. Geen nare financiële verrassingen meer. Bovendien kost het niks als je de auto na een maand of twee maanden alweer inlevert. Voor grote bedrijven brengt een shortlease contract uiteraard nog veel meer voordelen met zich mee:

Je kunt elk type merk en model auto proberen. Zeker als je erover twijfelt om in de toekomst een leasecontract af te sluiten is het fijn om te weten hoe deze auto ook daadwerkelijk rijdt. Is deze niet naar je verwachting? Dan zeg je het shortlease contract gemakkelijk op.

  • Shortlease afsluiten voor een werknemer met contract voor bepaalde tijd. Het komt uiteraard voor dat bedrijven nieuwe werknemers aannemen. Deze krijgen in de meeste gevallen een contract voor bepaalde tijd. Aangezien je niet weet hoe zij gaan presteren op de werkvloer en er toch enige vorm van mobiliteit nodig is, is het aan te raden om te gaan voor shortlease. Een gewoon leaseplan zou zonde zijn als de werknemer na een jaar weer vertrokken is.

auto ondernemer

Voor wie is shortlease geschikt?

Als je gebruikt wilt maken van shortlease is het eerst belangrijk om je enkele dingen af te vragen. Wil je bijvoorbeeld een auto voor slechts een zeer korte periode of denk je aan extra mobiliteit voor zo’n 3 tot 12 maanden? Als je een auto zoekt voor enkele weken of zelfs dagen is huren een goed alternatief. Zodra je voor een langere periode een auto zoekt, maar hier niet langer dan een jaar aan vast wilt zitten is shortlease een goed plan.

 

Geef een reactie

Inline
Inline