AlgemeenAutoEchtemannen

De voordelen van elektrische auto’s

Door de alsmaar stijgende benzine prijzen stappen steeds meer mensen over op elektrisch rijden. Voorheen hing er een flink prijskaartje aan elektrische auto’s, maar steeds meer elektrische auto’s worden betaalbaar voor het grote publiek. Bovendien kunnen elektrische auto’s door nieuwe technische ontwikkelingen steeds grotere afstanden afleggen op één lading. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een auto met elektromotoren? En is het de overstap waard? In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van elektrische auto’s.

Beter voor het milieu


Het is je vast niet ontgaan dat de aarde opwarmt en dit nadelige gevolgen heeft voor onze planeet en alles wat daarop leeft. Door over te stappen op een elektrische auto kan je een steentje bijdrage aan een betere wereld. Traditionele auto’s stoten en hoop milieuvervuilende stoffen uit, die bovendien ook erg slecht zijn voor onze gezondheid. Een elektrische auto is veel schoner. Uiteraard is het wel van belang dat je de batterij van de auto oplaadt met groene stroom. Je kunt zelfs overwegen om zelf energie op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van zonnepanelen.


Minder onderhoudskosten


Elektrische auto’s zijn de laatste jaren al een stuk minder duur geworden, maar traditionele auto’s zijn in de aanschaf op het moment toch nog iets goedkoper. Dit kan je er misschien van weerhouden om een elektrische auto te kopen, maar weet wel dat een elektrische auto veel lagere onderhoudskosten heeft. De elektromotor heeft minder bewegende onderdelen dan een verbrandingsmotor. Hierdoor slijt de motor minder snel en gaat er zelden iets kapot.

Bovendien is ook het rijden in een elektrische auto een stuk goedkoper. De benzineprijzen in Nederland breken record na record. Je bent tegenwoordig een flinke duit kwijt voor een kort ritje in een auto die op benzine rijdt. Een elektrische auto wordt aangedreven door elektriciteit en elektriciteit is vele malen goedkoper dan benzine, diesel en LPG. Je kunt de auto thuis of op het werk opladen via een speciale oplaadpaal. Bij tankstations vind je openbare laadpunten die in korte tijd je batterij opladen. Dit is wel iets prijziger dan opladen via een paal bij je thuis, maar nog steeds goedkoper dan benzine of diesel.

Geen wegenbelasting


En dan zijn er ook nog een aantal fiscale voordelen die het kopen van een elektrische auto aantrekkelijk maken. Zo betaal je tot 2025 geen wegenbelasting en hoef je ook geen aanschafbelasting te betalen. Ook kan de autoverzekering van een elektrische auto net even iets voordeliger uitpakken. Weten hoeveel de autoverzekering voor een elektrische auto je precies gaat kosten? Een autoverzekering berekenen doe je hier.

Geef een reactie

Inline
Inline