EchtemannenMannenzaken

De voordelen van een tapijtvloer

Denk je er al een tijdje over om voor  een tapijtvloer te gaan? Maar twijfel je nog steeds of een vloerkleed of tapijt eigenlijk wel een verstandig idee is voor je woning? Wij gingen opzoek naar de voordelen van tapijt en kwamen al snel tot de conclusie dat tapijt in vrijwel elk huishouden past. Als er iets is wat we allemaal zoeken in onze woning is het wel het gevoel van behaaglijkheid. Het gevoel dat je thuis kunt komen in je woning en kunt genieten van een geweldige sfeer. Dat gevoel creëer je binnen een mum van tijd met een prachtige tapijtvloer. Wist je dat tapijt niet alleen warmte creëert, maar ook nog eens over talloze voordelen beschikt? Het heeft vele voordelen waar je niet zo snel aan zou denken. Wij zetten de meest belangrijke voordelen voor jou op een rijtje.

#1 Geluiddempend effect voor een fluisterende ondergrond

Woon je in een flat, appartement of een maisonnettewoning? Dan is de kans groot dat je wel eens overlast hebt van de buren of dat je zelfs zelf wel eens voor overlast hebt gezorgd. In de meeste gevallen gaat het hierbij om geluidsoverlast door de gehorige wanden van het gebouw. Waar de buurman enkel rustig door zijn appartementje wandelt, klinkt het bij jou alsof een paar olifanten door het gebouw marcheren. Met een tapijtvloer is dit probleem binnen no-time opgelost. Zodra je bewust gaat kiezen voor specifieke stoffen en materialen in je woning zal je merken dat je dit geluidsoverlast tot het minimum kunt beperken. Zo kunnen dikke gordijnen al een stuk helpen, maar als je echt weinig geluidsoverlast wilt veroorzaken is tapijt de beste keuze. Tapijtvezels weerkaatsen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat of tegels, het geluid niet maar absorbeert dit. Hoe dikker het tapijt is, hoe meer geluid het absorbeert.

tapijt donkergrijs

#2 Warme voeten voor een groter wooncomfort

Lekker met blote voeten door het huis paraderen, genieten van de kinderen die met blote voetjes kunnen rond springen en zelf lekker met een boekje voor de openhaard gaan zitten. Klinkt heerlijk nietwaar? Met tapijt kan dit allemaal werkelijkheid worden. We weten allemaal dat op een koude vloer lopen niet echt bevorderlijk is voor je eigen lichaamstemperatuur. Je hebt al gauw last van een gevoel van kou over je hele lichaam. Met een tapijt verhoog je het wooncomfort in je woning. Wist je dat de thermostaat zelfs een standje lager kan als je tapijt hebt? Door de hoog isolerende waarde van tapijt bespaar je zo ook nog eens wat energie en dat geeft weer een fijn gevoel in je portemonnee.

#3 Geen slipgevaar

Vooral ouderen en kinderen hebben baat bij dit grote voordeel van tapijt. Zeker bij het lopen met een rollator of looprek is het belangrijk dat er geen slipgevaar is en je alsnog vooruit komt. In dat geval raden wij een laagpolig tapijt aan. Ook voor gezinnen met jonge kinderen is een tapijtvloer ideaal. Jonge kinderen vinden het heerlijk om over tapijt te kruipen en ook bij de eerste stapjes (valgevaar!) is een tapijt ideaal.

#4 Boost voor je gezondheid

Veel mensen denken dat een tapijtvloer juist een haard is voor stof en huisstofmijt. Zeker als je last hebt van allergieën lijkt een tapijt dan ook niet echt geschikt. Het tegendeel is echter waar! Een tapijtvloer geeft je gezondheid juist een boost doordat stofdeeltjes geen kans hebben om ingeademd te worden. Deze worden allemaal opgenomen in de textuur van de vloerbedekking. Dit geeft juist een uitermate positief effect op je luchtdeeltjes. Uiteraard moet je het stof op de tapijtvloer wel regelmatig opzuigen.

Geef een reactie

Inline
Inline