Auto

De voordelen van een tankpas voor zzp

Ben jij een zzp’er, maar beschik je nog niet over een tankpas? Dan is er een grote kans dat je veel voordelen misloopt. Met een tankpas vergemakkelijk je de boekhouding van gemaakte reiskosten en bespaar je zowel tijd als geld. Benieuwd of een tankpas wat voor jou is als ondernemer en hoe je de pas moet aanvragen? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt!

Tankpas speciaal voor zzp’ers en MKB’ers

Een tankpas vergemakkelijkt alles voor zzp’ers wat omtrent de reiskosten. Het declareren van de gemaakte kosten bij de Belastingdienst is namelijk nog nooit zo simpel geweest. Zonder tankpas moet je soms wel maandenlang bonnetjes en andere bewijzen bewaren. Ook kost het veel tijd om een goed overzicht te maken van de gemaakte reiskosten. Met een tankpas ontvang je een enkele factuur waar alle kosten op vermeld staan. Verder kun je wanneer je wilt de uitgaven bekijken via het portaal of bijbehorende applicatie. Dit maakt het declareren stukken makkelijker. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je extra moet betalen met een tankpas, want je betaalt gewoon de pompprijs. En niet meer dan dat.

 

Naast zzp’ers kunnen ook MKB’ers gebruik maken van de tankpas. Als je een klein bedrijf runt kun je een tankpas verschaffen aan je werknemers zodat zij kunnen tanken. Je kunt een limiet op de tankpas zetten zodat ze zich aan een bepaald bedrag moeten houden. Je kunt zo de uitgaven beperken en voorkomen dat ze oplopen tot een ongewenst bedrag. Met een tankpas heb je direct inzicht in de afgelegde afstanden en gemaakte kosten van je werknemers.

Een tankpas aanvragen? Zo gedaan!

Een tankpas aanvragen voor zzp doe je gemakkelijk online. Je gaat naar de website van de aanbieder en vraagt daar de pas aan. Je hoeft enkel een paar gegevens in te vullen bij de aanvraag van je kaart, waaronder je bedrijfsnaam en contactgegevens. Soms is het nodig om het kenteken van je auto door te geven. Een tankpas is niet gekoppeld aan een specifieke auto en kan dus ook bij huurauto’s worden gebruikt, maar sommige organisaties zullen om een kenteken vragen voor registratie. Tenslotte hoef je alleen nog een persoonlijke pincode door te geven. En dat is alles! Binnen een paar dagen zal de tankpas bij je op de mat liggen.

Wat te doen bij diefstal of verlies van tankpas

Als je een tankpas aanvraagt krijg je toegang tot je eigen portaal waarin je inzicht hebt op alle gemaakte reiskosten. Je hebt een eigen account zodat alle gegevens achter slot en grendel zitten. In sommige gevallen zit hier ook een applicatie bij, zodat je ook altijd mobiel toegang hebt tot je uitgaven. Mocht er iets misgaan met je tankpas, bijvoorbeeld diefstal of verlies, dan kun je via het portaal je kaart stopzetten. Zodra je je tankpas hebt geblokkeerd kun je direct een nieuwe aanvragen. Vaak is het dan niet nodig om al je gegevens opnieuw in te vullen, want dit is al voor je geregeld.

 

 

Geef een reactie

Inline
Inline