EchtemannenMannenzaken

De voordelen van domotica voor jou!

Ben je gek op gadgets? Wij in ieder geval wel! En de spannendste gadgets van dit moment, die vallen onder domotica. Ze zijn in de basis vaak niet heel spectaculair, totdat je er eenmaal aan gewend bent. Dan kun je echt niet meer zonder. Zo zet je met domotica de muziek aan zonder ook maar één knop in te drukken en kun je op allerlei nieuwe gemakken rekenen waarvan je nooit had gedacht dat ze mogelijk waren. Ben je benieuwd hoe dat dan zit met domotica? Lees gauw door en kom er achter.

Verlichting

Eén van de fijnste domotica toepassingen is die van slimme verlichting, bijvoorbeeld met Philips Hue. Met dit slimme verlichtingssysteem krijgt de verlichting in jouw huis een geheel nieuwe dimensie! Zo kun je vanuit de app miljoenen kleuren en specifieke afstellingen selecteren met een druk op de knop. Het mooiste hiervan is dat je er niet eens voor thuis hoeft te zijn. Je kunt dus vanaf je vakantieadres zorgen dat er ’s avonds een lichtje brandt om inbrekers te weren, maar ook alvast een gezellige instelling activeren voor wanneer je thuiskomt na een lange dag!

Beveiliging

Domotica is slimme technologie voor in je huis en logischerwijs kun je hiermee dan ook een heleboel verschillende dingen mee. Met name op het vlak van beveiliging biedt domotica mooie kansen. Een klein voorbeeld is de slimme deurbel die, net als de Philips Hue verlichting, verbonden is met jouw smartphone. Hierdoor kun je, ook wanneer je niet thuis bent, meteen zien wie er voor je deur staat. Lig je nog brak in bed en staat er een verkoper voor de deur, dan kun je deze afwimpelen zonder op te staan. Hoe mooi is dat?

Extra veel gemak

Domotica draait in de essentie om gemak. Hoewel het ook kan helpen om geld te besparen of eenzaamheid tegen te gaan, worden met name de functies die voor gemak zorgen als eerste overgenomen. Dat domotica hier zo goed voor geschikt is zorgt er dan ook voor dat deze technologieën in rap tempo worden overgenomen. Nu is het nog nieuw, maar over 10 jaar weten we al niet meer beter!

Wat ga jij met domotica doen?

Hoe sta jij tegenover domotica? Heb je al een of meerdere toepassingen in huis gehaald, wil je je eerst verder oriënteren of wacht je liever af? Ongeacht welke keuze je nu maakt, uiteindelijk kun je niet meer zonder!

Geef een reactie

Inline
Inline