EchtemannenMannenzaken

De veelbelovende toekomst van printers

De wereld is anno 2020 anders dan we tientallen jaren geleden hadden kunnen voorspellen. Waar we rond het jaar 2000 langzaam allemaal in aanraking kwamen met de mogelijke digitalisering van de samenleving, hadden we nooit kunnen voorspellen dat het zó groot zou worden. Inmiddels speelt de digitale wereld een belangrijke rol in onze alledaagse dag. Maar hoe zeer de wereld ook gedigitaliseerd is, toch kunnen we nog steeds niet zonder printers. En naar verwachting zal dat de komende jaren ook zo blijven. Maar hoe komt dit eigenlijk? Wat heeft er voor gezorgd dat we zo afhankelijk blijven van printers? Is het afdrukken van documenten écht nodig? En waarom dan? In dit artikel vertellen we meer over de (nog steeds) veelbelovende toekomst van printers.

Leesbaarheid

Er wordt nog steeds dagelijks ontzettend veel geprint. Het printen van documenten en lange lappen tekst is heel gewoon. Vreemd? Welnee! Uiteraard kunnen deze documenten ook online of via je favoriete apparaten gelezen worden. Lees dit echter prettig? In de meeste gevallen niet. Een grote groep mensen zweert nog steeds bij de papieren versie. Door documenten uit te printen kan deze niet alleen gemakkelijker gelezen worden, maar is het ook nog eens veel fijner om aantekeningen te maken. Aantekeningen maken met pen is nog altijd prettiger dan notities maken in een al bestaand document.

Meer dan alleen printen

Wie denkt dat een printer alleen kan printen, heeft het goed mis. De printers van tegenwoordig vallen in het niet tegen printers van enkele jaren geleden. Zo beschikken de meeste modellen niet meer over die onhandige kabel, waardoor de printer aansluiten op je laptop een heel gedoe was. De meeste printers zijn inmiddels draadloos. Hierdoor kan je deze op een fijne plek in huis plaatsen en kan je vanaf elk device op hetzelfde netwerk een printopdracht doorsturen. Ideaal als je even snel iets wilt printen en enkel je smartphone bij de hand hebt.

Bovendien beschikken de meeste printers tegenwoordig ook over andere opties dan enkel printen. Zo is het mogelijk om documenten in te scannen, te kopiëren en zelfs door te faxen. Dit is met name prettig als je vaker vanuit huis werkt. En laat dit nu net zijn wat de meeste Nederlanders de afgelopen maanden zijn gaan doen.

Door printabonnementen relatief voordelig

Printen, dat kost toch hartstikke veel geld? Natuurlijk moeten we toegeven dat papier, cartridges en de printer zelf een flinke uitgave zijn. Toch is de aanschaf van een printer maar een eenmalige investering. Bovendien kun je de kosten voor printpapier en cartridges zo duur maken als je zelf wilt.

Voor wie veel print zijn er bovendien ook nog eens verschillende mogelijkheden beschikbaar om op de kosten te besparen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het afsluiten van een printabonnement. Hierbij geeft de printer een signaal aan de leverancier wanneer de cartridges bijna op zijn, waarna deze direct verzonden worden naar jouw opgegeven adres. Zo sta je nooit met lege handen en hoef je nooit meer uren te zoeken naar de juiste patronen. Bovendien betaal je enkel een x bedrag aan abonnementskosten. De kosten voor de cartridges zijn hier bij inbegrepen. Iedereen betaalt hetzelfde bedrag. Hoe meer je print, hoe goedkoper je dus uit zult zijn.

Geef een reactie

Inline
Inline