EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

De nacht doorbrengen in eigen tuin met een hangmat

Nu de zomer weer begonnen is gaan we massaal naar buiten. Waarschijnlijk hebben de meeste mannen al een biertje genuttigd op het terras en zijn de vakanties al geboekt. Dit jaar geen geld of tijd om op vakantie te gaan? Niet getreurd! Ook in je eigen tuin kan je je eigen vakantieplekje creëren. Wat dacht je van een prachtige hangmat met standaard voor jouw eigen relaxmomentjes? Niet alleen heerlijk om in te ontspannen en te genieten van een boek of het luisteren naar muziek, maar ook om in te slapen. Slapen in een hangmat? Het klinkt misschien gek maar er zijn steeds meer mensen die dit zomers doen. Niet alleen overdag de incidentele keren dat je in slaap valt in de hangmat, maar ook bewust voor de nacht. Wist je dat dit niet alleen een goed gevoel geeft voor je ‘mannelijkheid’, maar ook nog eens enorm goed is voor de gezondheid? In heel veel landen buiten Europa maken ze daar allang gebruik van. Zo zien we in Midden- en Zuid-Amerika dat hangmatten al jarenlang worden gebruikt als bed. Maar hoe pak je dat aan in Nederland? Wij geven je in dit artikel een paar handige tips & tricks. Ben jij al klaar voor je eerste nacht onder de sterren?

Weg met de muggen!

Alleen al bij het idee van buiten slapen krijgen veel mensen de kriebels. In de nacht wakker gemaakt worden door insecten is niet echt jouw idee van een goede nachtrust. Gelukkig hebben wij dan goed nieuws voor je: kruipende insecten maken vrijwel geen kans omdat een hangmat te hoog hangt. Vliegende insecten echter des te meer. Vooral muggen zijn vaak een doorn in het oog. Terwijl jij je hangmat standaard goed zet hoor je het welbekende gezoem al bij je linkeroor. Dat wordt een leuke nacht! Gelukkig zijn er genoeg manieren om de muggen een feestmaal te ontzien. Schaf bijvoorbeeld een hangmat met muskietennet aan, zodat de kleine irritante beestjes geen kans meer hebben en jouw nachtrust niet meer verstoord wordt.

hangmat man

Zorg voor een koelbox

Er is niets vervelender dan in de nacht je bed uit moeten om een slokje drinken te halen. Als je buiten slaapt is dit helemaal lastig. Moet je weer opnieuw je slaapzak uit en in de kou naar binnen om een slok drinken te nemen tegen de pijn in je keel. Om dit te voorkomen is het aan te raden om altijd een koelbox onder de hangmat te plaatsen. Hierin doe je een paar blikjes of flesjes drinken en eventueel wat kleine versnaperingen voor in de avond. Zo kan je volop genieten van het buitenleven zonder de aandrang te voelen om naar binnen te gaan.

Isoleer de hangmat tijdens koelere nachten

Ben je inmiddels al helemaal verslaafd aan de nachtelijke avonturen op de hangmat? Maar worden de nachten nu toch echt koeler? Geen probleem! Zelfs in Scandinavische landen slapen ze in de winters nog buiten. Dus kunnen wij dat ook zeker in de koelere zomernachten. Zorg ervoor dat je je hangmat isoleert door een isolatiedeken of slaapzak onder de hangmat te hangen. Gebruik ook een slaapmatje en dikke slaapzak in de hangmat zodat je warm en comfortabel kunt slapen.

Geef een reactie

Inline
Inline