EchtemannenMannenzaken

De meest mannelijke sporten op een rijtje

Het nieuwe jaar is net een paar weken oud en de eerste goede voornemens kunnen alweer de deur uit. Minder zuipen en meer sporten? Is dat er al van gekomen? Misschien geeft dit rijtje van de meest mannelijke sporten jou een duw in de goede richting. Misschien krijgen deze sporten jou eindelijk van die bank af en hé misschien vind je het uiteindelijk nog leuk ook!

Boksen

Boksen behoort misschien al vanaf oudsher tot de meest mannelijke sport ooit. Het doel is om punten te scoren door elkaar op bepaalde plekken te raken of de tegenstander knock-out te slaan. Alhoewel deze sport tegenwoordig ook steeds vaker over vrouwenteams beschikken blijft het een echte mannensport. Het vergt niet alleen heel veel kracht, maar ook heel veel tactiek en een snel reactievermogen. Hierdoor is het misschien ook wel een van de meest uitdagende sporten uit dit lijstje.

mannen sporten

Atletiek

Wij als mannen beschikken over een gezonde dosis competiviteit en oerinstinct. Hierdoor kunnen we presteren in sporten als kogelstoten, hardlopen en speerwerpen. Geef ons een klein beetje adrenaline en scherpe concurrentie en we gaan tot het uiterste.

Honkbal

Honkbal speelt in op een paar eigenschappen waar mannen goed in zijn. Zo hard mogelijk slaan met een knuppel om zo ver mogelijk in het spel te komen? Dat speelt in op onze interesses. Door de afwisseling in het spel en het hoge tempo zal je niet snel je aandacht verliezen. Dat het hele spel draait om een heel klein balletje? Dat maakt eigenlijk helemaal niet uit.

honkbal

Rugby

Rugby kennen we eigenlijk allemaal wel van Amerikaanse televisie en tv-series. Vooral met Thanksgiving zie je heel wat potjes voorbij komen. Gelukkig zien we rugby nu ook steeds meer naar Nederland komen, want wat een mooie sport is dat zeg! Het is niet allen fysiek, maar ook mentaal enorm uitdagend. De gebroken botten en bloedneuzen moeten we dan maar op de koop toe nemen.

rugby

Golf

Golf is misschien niet de meest voor de hand liggende optie in dit rijtje als meest mannelijke sport. En toch is het een super populaire sport en wordt het door veel vrouwen als heel mannelijk gezien. Naast alle gewelddadige sporten die veel mannen beoefenen is het juist heel interessant en nieuw. Golf is al een tijdje niet meer alleen weggelegd voor de rijken. Je ziet ook steeds meer jonge mannen het veld betreden en graag oefenen op elegantie en techniek.

Geef een reactie

Inline
Inline