EchtemannenMannenzaken

De beste tips tegen muggen

Door de enorme zachte winter van 2019 en de aanhoudende warmte in de zomer van 2020 zijn we nu in een ware muggenplaag terecht gekomen. Deze vervelende kleine beestjes komen in grote getalen voor. En helaas blijven ze niet alleen buiten, maar komen ze ook het huis binnen. En dat levert niet alleen heel veel slapeloze nachten op (zeg maar hallo tegen gezoem!), maar zorgt ook nog eens voor enorme jeuk. Muggen verjagen is niet eenvoudig. Zeker wanneer er al heel veel in huis zitten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Wij zetten de beste tips op een rijtje.

Plaats horren voor deuren en ramen

Onder het mom van ‘voorkomen is beter dan genezen’ is dit een prima oplossing. Helaas is het geen goedkope oplossing. Het vraagt flink wat geld om horren voor deuren en ramen te plaatsen. Zeker wanneer je dit in het gehele huis wilt doen. Gelukkig is het wel een investering waar je ook op de lange termijn veel profijt van hebt. Goede horren gaan heel wat jaren mee. Daarnaast kun je door het gebruik van horren zonder al teveel angst de ramen openen. De kans dat muggen hun weg naar binnen vinden is dan zeer gering.

Slik extra vitamine B-pillen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat muggen enkel op bloed afkomen waar geen ‘speciale toevoegingen’ aan zijn gedaan. Er zijn dan ook een heleboel mensen die zweren bij het gebruik van vitamine B-pillen. Dit helpt niet alleen mee voor een gezond lichaam, maar zorgt er ook nog eens voor dat je bloed minder aantrekkelijk wordt voor muggen. Het nadeel van vitamine B-pillen is dat deze heel snel uit het systeem zijn verdwenen. Je mag dus echt geen dag overslaan, anders loop je alsnog het risico om ten prooi te vallen van de mug.

Muggenspray 

De meest effectieve wijze voor het bestrijden van muggen is het gebruik van insectenspray. Hierbij kun je van verschillende merken gebruik maken. Met behulp van Insect Free ben je binnen mum van tijd van deze vervelende insecten verlost. Eventjes spuiten, alle ramen en deuren in de kamer sluiten, half uur laten intrekken en vervolgens alles weer openen. Zo weet je zeker dat je van gezonde lucht in de ruimte kunt genieten en dat tevens alle muggen in de ruimte gedood zijn.

Plaats een ventilator

Muggen zijn niet dol op ‘bewegende’ lucht. Wanneer er wind staat zullen ze minder snel toeslaan. Dan is zo’n ventilator op een plakkerige zomernacht toch wel heel prettig. Hiermee creëer je een luchtstroom die minder prettig is voor de mug, waardoor zij minder snel bij jou in de buurt durven te komen.

Klamboe

Heb je even geen zin om het gevecht in de slaapkamer aan te gaan? Maak dan simpelweg gebruik van een klamboe. Dit lijkt bijna op een soort net wat je om het bed heen spant. Er zitten luchtgaatjes in, maar deze zijn zo klein dat geen enkele mug hier doorheen weet te komen. Een heerlijk mugvrij bed voor een ongestoorde nachtrust!

Geef een reactie

Inline
Inline