EchtemannenMannenzaken

De 3 grootste voordelen van een afstandsmeter

Er is geen beter gevoel dan een klus in huis snel en efficiënt klaren. Veel mannen zijn dol op klussen. Je gereedschapsgordel aan en aan de slag! Niet alleen thuis, maar ook bij vrienden, familie, kennissen en buren. Als handige doe-het-zelver word je steeds vaker door anderen gevraagd. Stiekem best wel fijn. Dit betekent echter ook dat jouw gereedschapskist af en toe wel een update kan gebruiken. In dit artikel bespreken we een instrument die voor iedere handige doe-het-zelver onmisbaar is: de afstandsmeter. Maar wat is dat eigenlijk? En waarom zou je deze gebruiken? Wij zetten de 3 grootste voordelen van afstandsmeters voor jou op een rijtje.

Wat is een afstandsmeter?

Een afstandsmeter, laser meter waterpas of laserafstandsmeter wordt gebruikt voor het meten van afstanden. Hoewel dit de belangrijkste functie van een afstandsmeter is, betekent dit niet dat dit de enige functie is. Vandaag de dag beschikken we over enorm veel verschillende soorten afstandsmeters. Deze beschikken over enorm veel extra’s, denk bijvoorbeeld aan een Bluetooth functie of de mogelijkheid om minimum- en maximum berekeningen uit te voeren, waardoor het meten van afstanden nog eenvoudiger is. Daarnaast kan je sommige afstandsmeters ook gebruiken om waterpas te werken. Kortom, een ontzettend veelzijdig instrument die zeker niet in jouw collectie mag ontbreken!

Maar over welke voordelen beschik je tijdens het werken met een afstandsmeter? Wij zetten de 3 belangrijkste op een rijtje.

1.    Minder kans op meetfouten

Het bepalen van een afstand is essentieel bij het maken van constructies of het uitvoeren van simpele klussen. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van schilderijen die waterpas gehangen moeten worden, maar ook aan het maken van een constructie in huis. Het risico dat je dingen scheef ophangt of meetfouten maakt bij het maken van een constructie is relatief groot. Zeker als je enkel met een duimstok, rolmaat en rekenmachine te werk gaat. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de stevigheid en betrouwbaarheid van een constructie. Het is daarom van levensbelang dat de te meten afstand op de juiste manier wordt bepaald. Met behulp van afstandsmeters verklein je het risico op meetfouten, waardoor je over een betrouwbare meting beschikt.

2.    Meer gemak bij alleen werken

Zeker als je veel alleen werkt, kan het zeer lastig zijn om de juiste afstand te bepalen. Probeer het maar eens: je in alle bochten wringen om een rolmaat of duimstok op de juiste hoogte te houden. Dit lijkt bijna een onmogelijke taak te zijn. Zeker als de te meten afstanden zeer groot worden, werkt een rolmaat of duimstok eigenlijk niet meer voldoende. Een afstandsmeter kopen bij Afstandmetershop.nl is in dat geval een slimme oplossing. Met slechts één druk op de knop, verschijnt de correcte meting vanzelf op het display. Eenvoudig en snel!

3.    Laserafstandsmeters: minder gevoelig voor invloeden van buitenaf

Er zijn heel veel verschillende soorten afstandsmeters op de markt verkrijgbaar. We kunnen grofweg twee verschillende meters onderscheiden: ultrasone- en laserafstandsmeters. Laserafstandsmeters zijn verreweg de meest gekozen afstandsmeters. Het grootste voordeel van lasertechnologie is dat deze veel minder gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Kamerdiagonalen, objecten die in de ruimte staan, het is allemaal geen probleem voor de laserstraal. Een laser afstandsmeter kan zowel binnen als buiten gebruikt worden voor het bepalen van de afstand. Een ideaal instrument voor iedere doe-het-zelver.

Geef een reactie

Inline
Inline