EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Daarom is een kwaliteitspyjama van belang voor een goede nachtrust

Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar de kwaliteit van je pyjama speelt een belangrijke rol bij de kwaliteit van je nachtrust. Een goede mannenpyjama zorgt ervoor dat je comfortabel kunt slapen en dus ook veel beter uitgerust wakker wordt. Als je nachtrust niet goed is, zul je overdag minder goed presteren. Er valt dus veel voor te zeggen om hoogwaardige nachtkleding aan te schaffen. In dit artikel wordt uitgelegd waar je op moet letten bij het aanschaffen van een pyjama.

De geschiedenis van de pyjama

Door de eeuwen heen is de nachtkleding nogal veranderd. Vroeger droegen mannen geen pyjama zoals we die nu kennen, maar een soort tuniek met eventueel nog een aparte slaapmuts erbij. Tegenwoordig is de pyjama een uit twee delen bestaand pak, dat qua uitvoering steeds meer is opgeschoven richting de kleding die we overdag dragen. We mogen dan ook best gezien worden in onze nachtkleding, het is zelfs tegenwoordig zo dat nachtkleding modieus te noemen is. Legendarisch is het verhaal van politicus Hans Wiegel, die logeerde in het Catshuis en na afloop van een vergadering van de ministerraad naar zijn slaapkamer wandelde, zijn pyjama aantrok en vervolgens terug liep naar de vergaderzaal om op ludieke wijze duidelijk te maken dat de dag erop zat.

Comfort is belangrijk

Een pyjama moet natuurlijk lekker warm zijn, maar ook weer niet zo warm dat je erin gaat transpireren. De stof moet goed in staat zijn om de lichaamstemperatuur te kunnen reguleren. Voor een goede nachtrust is het verder van belang dat je lekker comfortabel kunt liggen. De stof van een pyjama mag niet kriebelen, niet te strak zitten, enzovoort. In dat opzicht geldt voor een pyjama hetzelfde als voor zwemkleding. Ga je een zwembroek kopen, dan let je tenslotte ook extra goed op het comfort. Wanneer je eenmaal een echt goede pyjama hebt weten te bemachtigen, wil je vanzelf nooit meer slapen in een oud T-shirt of iets dergelijks.

Welke stof is beter?

De keuze voor de stof waarvan de pyjama is gemaakt, is zeer persoonlijk. Het is maar net de vraag waar jij je zelf het meest prettig in voelt. Dat kan een exemplaar van flanel zijn, waarvan met name de koukleumen heerlijk zullen genieten. Heb je het daarentegen juist snel warm in bed, dan zal een katoenen pyjama wellicht een betere keuze zijn.

Geef een reactie

Inline
Inline