EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Cryptocurrency: wat is er nog over van de hype?

Ongeveer een jaar geleden was de markt van cryptocurrency absoluut ‘booming’. De diverse cryptomunten werden steeds meer waard, meer en meer mensen staken (een deel van) hun vermogen in een bekende of onbekende digitale munt en er werden honderden artikelen per week over cryptomunten geschreven, door vele verschillende websites.

Maar hoe staat het nu met de cryptocurrency hype? Dat lees je in dit artikel. Meer diepgang nodig of wil je zelf aan de slag? Lees dan het artikel beleggen in cryptocurrencies!

De actuele waarde van de Bitcoin

Vorig jaar ging het zo goed met de Bitcoin, dat diverse experts beweerden dat de waarde van de munt boven de 25.000 dollar uit zou komen. Ook waren er veel experts die juist aangaven dat het snel voorbij zou zijn met de Bitcoin en het lijkt erop dat deze laatste groep experts (tot nu toe) gelijk heeft gekregen.

De Bitcoin is er nog zeker, maar de munt is wel beduidend minder waard dan een jaar geleden. Door een investering van BlackRock is de waarde van de munt weer even gestegen naar 7400 dollar, maar het was lang geleden dat de waarde van de munt zo hard steeg. Vorig jaar waren er regelmatig grote waardestijgingen, maar nu is dit niet meer het geval. Hoe dit komt, is niet helemaal duidelijk.

Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat de Bitcoin dit jaar nog tot de 25.000 dollar gaat stijgen. De groep mensen die denkt dat het snel afgelopen zal zijn met de munt, is echter ook steeds groter.

Bitcoin Cryptocurrency

Hoe staat het met de andere munten?

Toen bleek dat de Bitcoin het zo ontzettend goed deed, werden er vele andere cryptomunten op de markt gebracht. Denk hierbij aan de vrij bekende Ethereum, maar ook aan munten als de Stratis, Ripple, Dash en Verge. Sommige munten doen het goed, andere munten doen het al weken of zelfs maanden minder goed.

Ethereum munt

Als je vorig jaar in een nieuwe munt investeerde, was de kans groot dat deze munt groot werd. Verkocht je jouw munten op het juiste moment, dan had je een flinke winst. Vandaag de dag is het moeilijker om op deze manier geld te verdienen. Je kunt nog altijd geld verdienen door in een minder bekende cryptomunt te investeren, maar grote waardestijgingen zijn er vrijwel niet meer. Daarom is het lastiger om op de korte termijn veel winst te maken. Op de lange termijn winst maken met een cryptomunt belegging kan nog wel.

Nu nog instappen?

Vorig jaar stapten er ontzettend veel beleggers in op de cryptomarkt, nu is het een stuk rustiger. Dit betekent niet dat het niet verstandig is om in cryptomunten te beleggen, maar houd er wel rekening mee dat de markt nu heel anders in elkaar zit. Grote waardestijgingen en grote waardedalingen zijn er minder dan voorheen en dit betekent dat je minder snel op de korte termijn veel geld zal verdienen.

Op de lange termijn kun je nog altijd geld verdienen met je cryptomunten, maar ook dit is onzeker. Kies je ervoor om nu nog in te stappen, dan moet je er simpelweg rekening mee houden dat jouw belegging erg onzeker is. Vorig jaar nam het beleggen in cryptomunten ook al risico’s met zich mee, maar deze lijken nu nog iets groter te zijn.

Geef een reactie

Inline
Inline