EchtemannenMannenzaken

Coronavirus: dit kun je doen om een snellere verspreiding van het virus te voorkomen

Corona. Het lijkt tegenwoordig wel alsof we het nergens anders meer over kunnen hebben. De kranten staan er vol mee en als je in de tuin zit hoor je je buren babbelen over de gevolgen van de crisis. Waar we voor 2020 bij corona enkel nog dachten aan een verfrissend biertje is dit tegenwoordig wel anders. Je hoeft het beestje maar te benoemen en je hebt direct uren gespreksstof. En ondanks dat mensen het langzaam beu beginnen te worden is het van essentieel belang dat we de maatregelen blijven volhouden. Want ‘alleen samen krijgen we corona onder controle,’ aldus het kabinet. Maar wat kan jij doen om een snellere verspreiding van het virus te voorkomen en zelf de kans op besmet raken te verkleinen? Wij zetten de belangrijkste tips voor je op een rijtje.

Draag een mondkapje

Waar we in de Westerse cultuur vaak nog een beetje lacherig over het mondkapjesgebruik in Aziatische landen deden, begrijpen we nu juist ineens heel goed het belang hiervan. Goedkope mondkapjes kopen kan bijdragen aan een minder snelle verspreiding van het virus op plekken waar de 1,5 meter regel niet kan worden nageleefd. Zo is het in het openbaar vervoer sinds 1 juni j.l. verplicht om een mondkapje te dragen. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete.

Sommige mensen kiezen er ook voor om mondkapjes te dragen op andere drukke gebieden waar de 1,5 meter niet kan worden nageleefd. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten, winkelcentra of grote bijeenkomsten. Let er wel op dat je geen medische mondkapjes aanschaft. Deze zijn enkel voor mensen die werkzaam zijn in de zorg. Zo probeert het kabinet te voorkomen dat een grote groep reizigers bijvoorbeeld gaat concurreren met het zorgpersoneel.

Schud geen handen

Dit was een van de eerste regels die ingevoerd werd in de strijd tegen corona. Hierbij gaf Mark Rutte zijn legendarische speech over ‘elleboogstoten en voetzoenen’, waarna hij Jaap van Dissel zelf een hand gaf. Hieruit bleek maar weer hoe erg dit in onze cultuur verweven is. Handen schudden is een vorm van beleefdheid. Toch is het raadzaam om dit zo min mogelijk te doen. Door het schudden van handen kunnen bacteriën veel gemakkelijker worden overgedragen. Houd daarom altijd voldoende afstand en probeer een andere vorm van groeten te gebruiken.

Reis zoveel mogelijk buiten de spits

Vanaf 1 juli is het weer voor iedereen toegestaan om gebruik te maken van het openbaar vervoer. De regel: ‘reis enkel indien dat echt nodig is’ komt dan ook te vervallen. Ook voor uitstapjes mag je dan ook gerust het openbaar vervoer gebruiken. Wel blijft de regel van kracht dat je zoveel mogelijk de spits moet vermijden. Zo hoopt het kabinet er toch nog voor te kunnen zorgen dat de 1,5 meter regel zoveel mogelijk wordt nageleefd in het ov. Omdat deze afstand niet altijd haalbaar is, blijven ook niet-medische mondkapjes nederland verplicht.

Vermijd drukte

Genieten mag weer. Wel wordt er een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid. Hoewel de eerste uitbraakfase van corona achter ons ligt, betekent dit niet dat we gewonnen hebben. Het virus zal, totdat er een vaccin of medicijn is, nog steeds ongenadig kunnen toeslaan. Met alle gevolgen van dien. Stap voor stap wordt ons land van het slot gehaald. Blijf wel je gezonde verstand gebruiken en vermijd nog steeds zoveel mogelijk drukte.

Op Corona testen

De GGD Corona-testlocaties kampen met constante capaciteitsproblemen terwijl de het aantal nieuwe Corona besmettingen sterk blijft toenemen. Om je toch snel te laten testen kun je op verschillende locaties een Corona sneltest bestellen.

Na het maken van een online afspraak voor een COVID-19 sneltest bij Coronatestnederland, volgt een bezoek aan de testlocatie. Hier wordt de aanmelding gecontroleerd en kan de test worden afgenomen. Door middel van het afnemen van een bloeddruppel is het mogelijk om met een bij Volksgezondheid bekende en geregistreerde COVID-19 sneltest binnen 15 minuten de uitslag te geven. De uitslag is privé en wordt niet geregistreerd.

Geschreven door GMU.online | Online marketing bedrijf

Geef een reactie

Inline
Inline