Algemeen

Chique gekleed met een klein budget

Er komen altijd momenten in het leven dat je er graag goed en chique uit wilt zien. Bijvoorbeeld op een bruiloft van een vriend, de eerste date met een meisje of voor een meeting met je business partner. Heb jij een klein budget? Dan is het vaak moeilijk om een leuke outfit te vinden dat binnen je budget past. In dit artikel worden enkele stijltips gegeven over verschillende outfits die er chique uit kunnen zien voor een klein budget.

1. Overhemd

Een overhemd, simpel maar toch elegant. Voor een business meeting is alleen een overhemd misschien niet genoeg. Toch is een mooi overhemd voor verschillende gelegenheden geschikt als chique outfit. Draag je een overhemd met een spijkerbroek, dan is het al snel goed. Op een bruiloft of op je eerste date past dit prima. Voor een business meeting is een overhemd te weinig als dit een professionele relatie is. Ken je je partner al langer dan kun je zelf vaak inschatten of dit wel in orde is of niet. Een overhemd heb je vaak al vanaf €10, als je alleen een overhemd aan hebt kan je misschien beter voor wat hogere kwaliteit gaan en een overhemd van bijvoorbeeld €25 kopen.

Wil je iets extra’s doen? Draag dan een trui over je overhemd heen. Dit geeft een hele chique look. In dit geval kun je natuurlijk het overhemd van €10 wel halen en ben je in totaal ongeveer €25 kwijt met shirt erbij.

2. Uitverkoop

Er is altijd een moment in het jaar dat pakken/colberts in de uitverkoop komen. Vaak is dit in de maanden juni en juli. De reden hiervoor is dat in de zomer minder pakken gedragen worden omdat het hier te warm voor is. Heb je een laag budget, dan is dit je kans om een relatief duur pak te kopen voor weinig geld. Hoe langer je wacht hoe meer korting je krijgt, maar pas op: het pak dat jij zoekt kan al verkocht zijn als je te lang wacht.

Naast de standaard uitverkoop is er nog een dag waarbij grote kortingen worden verdeeld. Deze dag is Black Friday. Deze dag staat bekend als de dag met de hoogste kortingen. In Amerika lopen ze over elkaar heen om deze kortingen te bemachtigen. In Nederland is deze dag ook steeds meer in trek. Wie weet is de vierde vrijdag van november dit jaar wel jouw geluksdag en vind je een perfect pak met de goedkoopste prijzen.

3. Huren

Als je op het moment dat je een mooi pak nodig hebt niet genoeg geld hebt, is er altijd nog een optie om een pak te huren. Hierdoor zie je er bij bijvoorbeeld je business meeting chique uit. Dit zullen je business partners zeker waarderen. Voor ongeveer €50 kun je een pak met een waarde tussen de €400-€500 huren. Een pak van €500 zal je zeker een gevoel van status geven, ook al moet je hem na de huurperiode weer terugbrengen.

Geef een reactie

Inline
Inline