AlgemeenEchtemannenMannenzaken

Bobber onderhouden? Zo hou je hem in topconditie!

Een bobber is een geweldige motorfiets waarmee zeer hoge snelheden kunnen worden bereikt. Wist je dat de snelste bobber ter wereld van 0 tot 100 kilometer per uur kon rijden in slechts 2,5 seconden? Geen wonder ook, want de motor wordt van alle ongewenste zichtbare motoronderdelen ontdaan. Hierdoor blijft enkel een naked bike over. In tegenstelling tot de chopper wordt het frame niet aangepast, waardoor een bobber bij choppershop ook nog eens zeer eenvoudig te realiseren is. Wanneer je eenmaal een bobber rijdt, wil je nooit meer anders. Maar de voorliefde voor deze motor betekent natuurlijk ook dat je hem dolgraag in topconditie houdt. Het is daarom ook belangrijk om te weten hoe je dit precies aanpakt. Met de volgende onderhoudstips moet dat zeker lukken!

Onderhoud wordt nog te vaak vergeten

Een bobber is een aangepaste motorfiets. Dit betekent dat er aan een originele motorfiets wordt gesleuteld om deze al jouw wensen te laten vervullen. Denk maar eens aan een unieke kawasaki vulcan bij choppershop of misschien zelfs wel een harley davidson sportster kopen. Deze motoren zien er nu al geweldig uit, maar nadat ze aan al jouw wensen en eisen voldoen, zijn ze helemaal geweldig om mee te rijden. Helaas besteden veel chopper rijders al hun aandacht aan het verfraaien van het uiterlijk van de motorfiets, maar vergeten ze hierbij het allerbelangrijkste: het onderhoud van de belangrijkste onderdelen. En wanneer deze niet op de juiste manier worden onderhouden, maakt het uiterlijk straks niets meer uit en is rijden gewoonweg niet meer mogelijk. Dit moet natuurlijk altijd voorkomen worden. Daarom is het belangrijk dat er altijd aan het juiste onderhoud wordt gedacht. Maar wat zijn nu de belangrijkste motoronderdelen die wat extra aandacht nodig hebben?

Controleer de remmen

De remmen zijn natuurlijk van essentieel belang om veilig te kunnen rijden. Wanneer de remmen niet in topconditie zijn, wordt rijden uiteraard afgeraden. Daarom is het belangrijk dat dit onderdeel van de motor net dat beetje extra aandacht ontvangt. Je kunt de remmen zelf controleren, maar het is nog beter om dit bij de garage of motordealer te laten doen. Zij weten precies waar ze op moeten letten. Zo weet je zeker dat veiligheid gegarandeerd is.

Banden

De banden zijn hetgeen wat jou stabiel op de weg houden. Je moet er niet aan denken dat de banden versleten en kapot zijn, waardoor je al snel onderuit gaat en straks met je peperdure motor en zadeltassen motor languit op het asfalt ligt. Met alle gevolgen van dien. Controleer daarom regelmatig op slijtage, bandenspanning, de velgen en spaken. Het is geen overbodige luxe om wat extra geld in de banden te investeren. Zien de banden er nog redelijk uit, maar zijn ze wel al op leeftijd? Dan is het alsnog verstandig om ze te vervangen. Beter te vroeg dan te laat.

Controleer de motor voor iedere lange rit

Een goede manier om veilig de weg op te gaan is door de motor voor iedere lange rit te controleren. Controleer het oliepeil, de bandenspanning en de accu voordat je vertrekt. Zo voorkom je pech of gevaarlijke situaties onderweg. Natuurlijk hoef je niet voor ieder klein ritje alle controles uit te voeren, maar doe dit zeker wel wanneer je langer op pad gaat. Dat bespaart je een hoop extra tijd, stress en energie.

Geef een reactie

Inline
Inline