EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Binnenkort verhuizen? Lees eerst deze tips

Verhuizen kan het beste recept zijn voor veel stress. Zorg dat jouw verhuizing op rolletjes loopt en geniet van de volgende verhuistips. Wij hebben de vijf beste verhuistips voor jou op een rijtje gezet. Zo kun je goed voorbereid jouw verhuizing aanpakken.

Schakel professionele hulp in

Hoe leuk en voordelig zelf verhuizen kan klinken, in de praktijk valt dat vies tegen. Een studentenkamer uitgaan is nog wel te overzien, maar wanneer je een volledige woning moet leegmaken kan je alle hulp wel gebruiken. Kies daarom voor een goede verhuisservice. Je kunt een volledige service aanvragen die helpt bij het inpakken, maar ook met het schoon opleveren van de oude woning. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een verhuiscontainer waar alles in een keer inpast. Zo bespaar je op benzinekosten en tijd.

Een strategische aanpak

Verhuizen is een echte topsport. Het vergt daarom ook de nodige voorbereidingen en strategie. Wacht niet tot het laatste moment met inpakken, maar doe het geleidelijk aan. Maak een takenlijst voor de komende maand voor de verhuizing. Zo kun je iedere dag een x-aantal dozen inpakken. Nummer al jouw dozen en zet er met duidelijke letters de bestemming van de doos op.

Pak je kleding efficiënt in

Wil je jouw garderobe zo verhuizen dat je niet veel hoeft te veranderen en te strijken wanneer je in jouw nieuwe huis bent? Kies dan voor een handige aanpak en doe jouw kleding op hangers. Bundel de hangers en trek er een stevige vuilniszak omheen zodat de hangers uitsteken. Zorg dat alle kleding strak tegen elkaar aan zit zodat ze niet los kunnen raken van de hangers. Op deze manier kun je jouw kleding eenvoudig overdragen naar jouw nieuwe garderobe.

Less is more

Niet alleen qua hoeveelheid verhuisdozen is dit zo, maar ook qua gewicht. Een verhuizing is de beste tijd om eens extra goed door jouw spullen te gaan. Wat heb je nu echt nodig en wat kun je wel missen? Dit kan je heel wat verhuisdozen schelen. Zorg ook dat je jouw verhuisdozen niet te zwaar vult. Je voorkomt dat niet alleen de kans dat deze scheuren, maar het scheelt je ook veel gesjouw. Het maximale is toch het 20 kilo per verhuisdoos.

Let op vergoeding en toeslagen

Goedkoop verhuizen doe je door te kijken wanneer er extra toeslagen gelden bij een verhuisservice. Is verhuizen in het weekend duurder? Kies dan een doordeweekse dag om te verhuizen en een verhuiscontainer te huren. Ook kun je een vergoeding ontvangen wanneer je bijvoorbeeld door uitzetting moet verhuizen. Dit is altijd het nakijken waard.

 

Verhuizen is een topsport. Pak een verhuizing strategisch aan om stress te voorkomen en te genieten van een perfecte verhuizing.

 

Geef een reactie

Inline
Inline