EchtemannenMannenzaken

De 5x beste motoren van dit moment

Het afgelopen jaar zijn er op verschillende motorbeurzen tientallen nieuwe modellen kenbaar gemaakt. Vaak gaat het niet om hele nieuwe motoren, maar om verbeterde versies van een bestaand model. Welke motor iets voor jou is, hangt van verschillende motoren af. Natuurlijk is het budget een belangrijke factor, maar je wilt ook dat de motor lekker zit wanneer je een proefrit maakt. Voelt de motor tijdens de proefrit niet goed aan, dan kun je beter voor een andere motor gaan. Daarnaast is het uiterlijk ook belangrijk, want ben je iemand die vooral een klassieke uitstraling wilt, of ga je juist voor een moderne look. En ga je helemaal voor het aantal pk’s, of kies je dan toch voor de motor met minder pk’s maar een stoerdere uitstraling? Hieronder lees je meer over 5 modellen welke tot de beste motoren van dit moment behoren.

1.  Ducati Scrambler 1100

De Ducati Scrambler is natuurlijk al jaren een heel populaire motor. Op een enkel model na welke 400cc was, waren alle voorgaande modellen 800cc. Met de komst van de Ducati Scrambler 1100 is hier eindelijk verandering in gekomen, want deze versie heeft een literinhoud van 1100cc.

2. Ducati Panigale V4

Waar Ducati in vorige modellen nog een V-Twin motor stopte, zit er in de Ducati Panigale V4 een V4 motor. Met maar liefst 214 pk is de Ducati Panigale V4 een echt race monster. De prijs van een nieuwe Ducati Panigale V4 ligt natuurlijk veel hoger dan sommige andere motoren in deze lijst, maar je krijgt er dan ook één van de beste motoren voor terug.

3. Honda CB1000R

Voor dit model van Honda hebben ze de afgelopen jaren geen nieuwe versie uitgebracht, maar het is eindelijk weer zover. De motor is goed betaalbaar en weeg 212 kg. Het is met 145 pk zeker niet de snelste motor welke je voor dit geld kunt kopen, maar veel mensen zijn van mening dat dit toch één van de mooiere motoren is. Ben je het hier helemaal mee eens dan is de Honda CB1000R zeker een goede mogelijkheid om aan te schaffen.

4. PGM V8

De PGM V8 is van een klasse apart, omdat het waarschijnlijk de snelste motor ter wereld is waarmee je ook de weg op mag. Met een gewicht van 242 kg haalt deze motor flinke snelheden met zijn ruim 300 pk. Natuurlijk hangt er wel een flink prijskaartje aan een motor van dit caliber, daarom betaal je zo tussen de 150- en de 200 duizend voor deze motor.

5. Yamaha MT10 (SP)

Overweeg je de Honda CB100R te kopen, dan is de Yamaha MT10 een geduchte concurrent. Deze motor springt er vooral uit door zijn uiterlijk. Waar andere motoren juist een klassieke uitstraling proberen te behouden, zet de Yamaha MT10 vol in op een strakke moderne look. Deze motor van 210 kg heeft een vermogen van 160 pk. De SP versie heeft als voordeel dat je de vering makkelijk kunt verstellen en dat deze een andere kleur heeft.

Deze motoren zijn natuurlijk de vetste motoren van dit moment, maar daar hoort natuurlijk ook een vette helm bij. En tegenwoordig hoeft een vette en goede helm niet meer zo duur te zijn. Een goedkope helm kan je tegenwoordig online eenvoudig aanschaffen. Zorg naast een goede helm ook voor de juiste motorkleding zodat je veilig de weg op kan.

Geef een reactie

Inline
Inline