EchtemannenMannenzaken

Ben je ondernemer? Deze onderdelen zijn een must voor jouw pand

Als ondernemer zijn er veel dingen om rekening mee te houden. En daar hoort ook de staat van je pand bij. Er zijn een aantal zaken die je kunt toevoegen om je pand in betere staat te laten verkeren. Noodverlichting is daar een voorbeeld van. En dit is zelfs wettelijk verplicht. Daarnaast zijn er andere zaken waarmee je jouw werknemers en jezelf het leven wat makkelijker kunt maken.

Noodverlichting

Noodverlichting is verlichting dat actief wordt wanneer de stroom uitvalt. Deze verlichting heeft een stroombron zoals een accu, die niet afhankelijk is van het stroomnet. Met noodverlichting zorg je ervoor dat jij en je werknemers zo snel en veilig mogelijk het pand kunnen verlaten bij calamiteiten. Daarnaast zorg je ervoor dat men minder snel in paniek raakt wanneer er zich calamiteiten voordoen. Om noodverlichting op de juiste manier te kunnen plaatsen, dien je het pand goed door te nemen. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je precies weet wat de beste vluchtroutes zijn in je pand, zodat je deze kunt verlichten.

Onder noodverlichting kunnen we nog twee soorten verlichten onderscheiden. Dit is vervangingsverlichting, deze verlichting wordt aangezet wanneer het normale licht uitvalt. Hiermee is het de bedoeling dat de werkzaamheden voortgezet kunnen worden. Noodevacuatieverlichting is een andere vorm. En zoals de naam al zegt, wordt hiermee het personeel zo veilig en snel mogelijk naar buiten gebracht.

Noodverlichting

Deurdrangers

Een deurdranger kun je op je deur monteren, hierdoor wordt het sluiten van de deur vertraagd. Het hangen van een deurdranger kent veel voordelen. Zo zal je de warmte beter binnen kunnen houden. Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat iemand vergeet de deur te sluiten, maar met een deurdranger zal deze automatisch gesloten worden. Daarnaast zorgt het voor meer brandveiligheid. Want breekt er brand uit? Dan zal een deurdranger altijd sluiten en zo voorkomen dat de brand zich verder kan verspreiden. Ten slotte zal je minder last hebben van geluidsoverlast. Het hard dichtgooien van een deur kan natuurlijk voor het nodige lawaai zorgen. En met een deurdranger heb je daar geen last van.

Waar schaf je deze producten aan?

Wanneer je besluit deze producten aan te schaffen, dien je natuurlijk een goede leverancier te vinden. Een Dorma deurdranger zal altijd een goede keuze voor je zijn. Dit zijn zeer hoge kwaliteit deurdrangers met een goede prijs-prestatieverhouding. Je kunt deze bij een webwinkel aanschaffen, maar zorg er wel voor dat dit een betrouwbare aanbieder is. Kies bij voorkeur een webwinkel met veel positieve recensies. Maar ook een goede klantenservice die je altijd kunt bereiken. Het is natuurlijk een product dat wel om de nodige kennis vraagt. En een miskoop is snel gedaan wanneer je het niet goed aanpak.

De noodverlichting kun je ook bij een betrouwbare aanbieder aanschaffen. En hierbij gelden eigenlijk dezelfde regels. Vind een webshop waar veel goede verhalen over te lezen zijn op het internet. En neem vooraf even contact op met de klantenservice. Want door vooraf even te overleggen en advies te vragen over je aankoop, kun je een hoop problemen voorkomen.

Geef een reactie

Inline
Inline