EchtemannenMannenzaken

Beleggen in aandelen, cryptocurrency of whisky?

Nu de spaarrente tot een historisch dieptepunt is gedaald, zoeken veel mensen naar oplossingen om meer waarde uit hun zuurverdiende geld te halen. Het klinkt als een luxeprobleem: niet weten hoe je je geld het beste kunt investeren. Toch is dat voor steeds meer Nederlanders het geval. De één zweert bij beleggen in aandelen en de ander zoekt zijn heil in cryptocurrency. We zien ook beleggingen in minder voor de hand liggende mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan beleggen in whisky. Met een spaarrente van 0.0% zijn we geneigd om gewaagdere stappen te nemen met ons spaargeld. Maar welke beleggingsoptie is het minst risicovol en hoe behaal je de hoogste rente?

Beleggen in whisky

Het klinkt misschien gek maar whisky wordt steeds meer als alternatieve beleggingsvorm gezien. Beleggen in whisky wordt steeds populairder en veel mensen profiteren van deze keuze. Als je alles over whisky weet, is je interesse waarschijnlijk direct geprikkeld. Iets waar je zo ontzettend veel vanaf weet, moet wel een goudmijntje zijn. Het klopt inderdaad dat een goede kennis van een product en de markt kan bijdragen aan succesvol beleggen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je direct een liefhebber moet zijn. Er zijn genoeg mensen die heel veel verstand hebben van whisky maar deze zelf niet drinken. Het kan uiteraard wel helpen om je passie met een alternatieve beleggingsvorm te combineren.

whiskey

De meeste beleggers kiezen ervoor om in het buitenland goedkoop whisky op de kop te tikken en deze vervolgens voor hogere prijzen te verkopen. Hierbij is het van essentieel belang dat je weet hoe de vraag en aanbod van een bepaald product is. Als whiskykenner- of liefhebber is dit gemakkelijk te bepalen. Met je hobby geld verdienen, dat is toch iets om over na te denken?

Beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen is voor veel mensen de meest veilige keuze. We weten dat de economie continu in de lift zit en dat bedrijven blijven groeien. Hierdoor is de kans groot dat je winst maakt op je belegging. Natuurlijk bestaat er altijd een risico dat de economie plotseling instort en je het geld kwijtraakt. Bedenk echter wel: niet geschoten is altijd mis!

aandelen

Om het risico op verlies te verkleinen is het belangrijk dat je voldoende research doet naar een bedrijf. Bekijk de cijfers van de afgelopen jaar en bepaal zelf wat dit voor de toekomst betekent. Maak realistische beleggingen en ga spreiden in verschillende aandelen, zo ben je nooit je gehele spaarbedrag kwijt.

Beleggen in cryptocurrency

Cryptocurrency werd opeens ontzettend populair na de historische winst die gemaakt werd op de aankoop van Bitcoins. Met cryptocurrency bedoelen we de methode voor het uitwisselen van munteenheden. Dit virtuele geld kun je kopen en verkopen tegen echte euro’s of dollars. Digitale valuta lijkt al tijden de toekomst te zijn en dit werd heel erg duidelijk toen sommige mensen miljardairs werden na de aankoop van Bitcoins. Inmiddels is die populariteit even gezakt maar blijft cryptocurrency een interessant alternatief voor beleggen.

cryptocurrency

Geef een reactie

Inline
Inline