Algemeen

Beginnen met wiet kweken

Wiet kweken om af en toe lekker zelf in het weekend te kunnen ontspannen? In plaats van een alcoholische versnapering, kun je ook kiezen voor een joint, wanneer je er maar zin in hebt. Wiet kweken mag voor eigen gebruik. Wat is legaal en wat niet? En wat zijn de eerste stappen voor je begint met het kweken van wiet?

Legaal of illegaal?

Wiet kweken mag eigenlijk niet in Nederland, maar het is wel gedoogd. Als je wiet teelt voor eigen gebruik, dan is het legaal. Je mag dan maximaal 5 planten hebben. Kweek je wiet voor de handel, dan mag dat helemaal niet. Het maximale aantal planten dat je mag hebben is 5 per huishouden en het maakt niet uit of je die binnen of buiten kweekt. Mocht de politie aan de deur komen, dan haalt de politie de planten wel bij je weg, maar ze maken er geen zaak van. Heb je er meer, dan ben je ook je planten kwijt én je krijgt een zaak aan je broek te hangen.

Stappenplan wiet kweken

Het kweken van wiet lijkt makkelijk en je kunt uiteraard ook gewoon beginnen en kijken wat er gebeurt, maar als je snel effect wil zien, dan dien een aantal zaken op orde te hebben, zoals:

  1. Bedenk of je binnen of buiten wiet wil kweken. Dat is belangrijk voor het soort wietzaadje dat je kiest, maar ook de middelen. Buiten is voor een hobbyist veel makkelijker, want je hoeft niet al te veel hulpmiddelen in te zetten.
  2. Verdiep je in welke wietzaden er zijn. Zo is er een zelfbloeier die zich niets aantrekt van te veel of te weinig licht, maar die sowieso bloeit. En er zijn zaadjes die het beter doen op korte dagen. Hoe snel wil je kunnen genieten van je plantje? Welke is goed? Welke past het beste bij jouw groene vingers?
  3. Heb het benodigde materiaal op orde: de juiste voeding, aarde et cetera.
  4. Volg een kweekschema om precies op de hoogte te zijn van welke voeding het zaadje en plantje in welke fase nodig heeft.

Online wietzaden bestellen

Heb je interesse in het gebruiken van wietzaden om te kunnen beginnen met wiet kweken? Wietzaden kunnen gemakkelijk online besteld worden, maar hoe weet je of je de goede hebt en niet dat je verkeerd spul in huis haalt en welke soort moet je hebben? Je kunt de betrouwbaarheid van een site altijd herleiden uit bijvoorbeeld reviews. Hoeveel reviews heeft een bedrijf en wat zijn de minpunten en wat zijn de sterke punten? Zamnesia is bijvoorbeeld een smartshop die goed beoordeeld is met een ‘uitstekend’, door 25612 reviews! Daarnaast staat er ook veel informatie op de site over hun wietzaden.

Geef een reactie

Inline
Inline