EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Nieuwste trend in de modewereld: bamboe kleding voor mannen

Iedere modebewuste man weet dat de trends op het gebied van mode voortdurend veranderen. Inmiddels zien we dat bijvoorbeeld bamboe een zeer belangrijk materiaal is geworden in de modewereld. Naar verwachting zal de populariteit voor bamboe kleding in de toekomst alleen maar toenemen. De reden hiervoor is duidelijk. Duurzaamheid is nog nooit zo belangrijk geweest. Anno 2019 besteden we al onze aandacht aan het verduurzamen van ons leven en onze woningen. Niet gek dan ook dat dit allesbepalend is voor onze kledingkeuze. Liever kiezen we voor duurzame materialen, zoals te vinden zijn in de dan voor materialen die het milieu onnodig belasten. Maar wat zijn precies de voordelen van bamboe kleding voor mannen? Speelt duurzaamheid de belangrijkste rol of zijn er nog meer redenen om voor bamboe te kiezen? Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje!

Ademend en anti-transpirant

Vaak horen we van mannen dat ze het vervelend vinden dat ze zo snel transpireren. De hele dag door lopen ze met de armen strak langs hun lichaam, omdat ze bang zijn voor zweetplekken in hun T-shirt. Zonde natuurlijk, want zo geniet je niet van een optimaal draagcomfort. Daarom is het belangrijk om voor ademende materialen te kiezen. Bamboe is hierbij een zeer populaire keuze.

Als je bamboe onder de microscoop zou bekijken, zal je zien dat de bamboevezels over holle uiteinden beschikken. Bovendien zitten er kleine gaatjes in de vezels. Hierdoor zal bamboe veel meer vocht opnemen dan bijvoorbeeld katoen. Door de kleine gaatjes in de vezels is het bovendien mogelijk om het vocht zoveel mogelijk af te voeren en de stof te laten ademen. Hierdoor is bamboe een fijn materiaal voor mannen die zeer snel transpireren.

Slijtvast

Vind jij het ook altijd zo vervelend als pas gekochte shirts en boxershorts na enkele kleren dragen al gaten bevatten? Vaak ontstaan deze gaten door de wrijving tijdens het dragen of door het veelvuldige wassen. Sommige materialen zijn beter bestand tegen een stootje dan anderen. Zo kan je met bamboe heren ondergoed er vanuit gaan dat deze slijtvast zijn en minder snel stuk zullen gaan. Dit heeft alles te maken met de ijzersterkte kwaliteiten van bamboe. Bamboe is een zeer veerkrachtig materiaal en behoud altijd zijn vorm. Hierdoor doe je zeer lang met je kleding. Je betaalt uiteraard wel een meerprijs voor bamboe kleding, maar dit verdien je op de langere termijn dus ook vanzelf weer terug!

bamboe kleding ondergoed

Zacht

Bij bamboe denk je misschien niet direct aan kleding. Je ziet de bamboestokken van exotische jungles al voor je en kan je niet voorstellen dat hier daadwerkelijk kleding van gemaakt wordt. Bovendien heb je het idee dat die kleding dan ook wel heel stug moet aanvoelen. Niets is echter minder waar. Bamboe kleding voelt juist altijd extreem zacht aan. Veel mannen beschrijven het als een ‘tweede huid’. De kledingstukken zitten heerlijk, zijn tevens enorm sterk en werken ook nog eens anti-transpirant. Daardoor worden de basic bamboe T-shirts ook vaak gebruikt als sportoutfit. Kortom: bamboe kleding is voor iedere gelegenheid geschikt. Geen wonder dat bamboe kleding steeds populairder wordt!

Geef een reactie

Inline
Inline