Mannenzaken

Baard trimmen: 3 tips

Je baard trimmen? Is dat echt wel nodig? Als je net begint met het uitgroeien van je baard, moet je er waarschijnlijk niet aan denken om het haar weer te verwijderen. Je hebt er immers een hele tijd over gedaan om een echte mooie volle baard te creëren. Toch is het wel belangrijk om uiteindelijk met trimtools aan de slag te gaan. Dit helpt om je baard gezond te houden en deze er verzorgd uit te laten zien. Het laten staan van een baard vergt meer tijd dan je nu misschien denkt. Je wil voorkomen dat je er straks geheel onverzorgd en verwilderd uitziet. Maar hoe pak je dit aan?

1.      Als je een minder volle baard hebt

Heb je nog nooit je baard laten uitgroeien? Wees je er dan van bewust dat niet iedereen gezegend is met een volle baard. Veel mannen hebben op sommige plekken veel haargroei, maar op andere plekken juist weer veel minder. Hierdoor ontstaan er vreemde dunnere plekken in de baard. Hierdoor is het eigenlijk niet mogelijk om een echte volle baard te laten staan en overweeg je misschien zelfs weer om alles af te scheren.

Dit is gelukkig niet nodig. Bedenk goed dat er heel veel verschillende baardmodellen zijn. Misschien is er wel een ander soort model dat wel heel goed bij jouw type gezichtsbeharing past. Onderzoek op baardtips.nl welke mogelijkheden er allemaal zijn en hoe je deze het beste kunt toepassen. Leer je baardgroei kennen en pas het model hier vervolgens op aan. Op die manier verleg je je focus op de plekken waar je wel zeker bent van je baardgroei en kun je alsnog een prachtige, stoere en bovenal verzorgde look creëren.

2.      Ga in gesprek met een barbier

Vind je het heel lastig om te bepalen hoe je de baard precies moet trimmen? Of heb je geen idee welke producten je hiervoor moet gebruiken? Dan kan het verstandig zijn om die allereerste keer een afspraak te maken bij een barbier. Deze kan de nodige tips en adviezen geven om je op weg te helpen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om op periodieke basis naar de barbier te gaan. De rest van de tijd hoef je dan enkel nog een kleine verzorgingsroutine te volgen.

3.      Experimenteer

Is dit de allereerste keer dat je je baard laat staan? Dan kan het echt geen kwaad om eens te experimenteren. Bedenk goed dat het haar vanzelf weer aangroeit. Het geeft dus niet als er fouten worden gemaakt. Volg tips en instructies die je online kunt vinden en ga gewoon aan de slag.

Zorg er wel voor dat je kwalitatieve producten gebruikt. Investeer dus echt in kwalitatieve baardolie, baardzeep en trimtools. Op die manier voorkom je dat je missers maakt door de verkeerde producten. Vergeet ook niet om na de trimbeurt je huid nog even goed te verzorgen. Zo voorkom je irritaties. 

Geef een reactie

Inline
Inline